Ma zabrojao sam se i sa krugovima na stazi, ali džaba....to je druga tema.
Ma zabrojao sam se i sa krugovima na stazi, ali džaba....to je druga tema.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Eto,krstin nisi ni znao kakav je krs Fortis!
Na temu kvaliteta Fortisa je vec bilo reci u sledecoj temi:
Heuer 1550 SG - Kompletan test sata
Isti clan,ista tvrdnja,sa argumentima "rekla-kazala". Pa ti vidi.
I naravno da nije bilo nijednog validnog dokaza da Fortisu ispadaju krunice,koje ne mogu da se nameste. Tako da nemoj mnogo da se cudis,kada procitas takve izjave.
Zaista je neozbiljno satove brenda koji postoji 100 godina, a pri tom je i dalje nezavisan, nazivati kojekakvim imenima.
Već dve godine nosim Fortisov model pilot pro sa etom 2836-2 koja se odlično ponaša s obzirom da je konstantno 4s dnevno u minusu. Kućište je od brušenog čelika poprilično skladno i ni jednu ogrebotinu nije zadobilo. Krunica jeste malo veća i postoji rizik da se nehotice "zakači", medjutim meni se to nije desilo, a drugih problema sa krunicom nisam imao. Sa druge strane, velika krunica daje dodatnu lepotu i ozbiljnost satu. Prava lepota sata je u cifarniku koji je zaista profesionalno, sa dosta detalja odradjen. Luminacija mu je slabija tačka, lepa je i jaka ali kratkog daha! Moj sat je na crnoj kožnoj narukvici koja je još jedan plus ovog brenda - posle dve godine na njoj se vide tragovi nošenja, ali nije ispucala, nije promenila boju i nije pokupila neprijatne mirise!
Zbog svega ovoga mislim da je kupovina Fortisa sa 7750, a pri tom na čeličnoj narukvici odličan posao. Još ako je to b-42 pro, gde ćeš bolje!
Sinn
Seiko
"...i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare" Štulić
To i jeste najbitnije,govoriti o satu kojeg si imao ili mozda vise njih,Fortis je prvi sat kojeg sam hteo da kupim u prodavnici nije za pohvalu ali tako je. A dosta sam satova iznosio ne radi prodaje samih nego volim satove pa vidim mozda lepsi slicni i eto u krug.
Taj Rolex ili Omega ili Tag kojeg smatram mozda najboljim calibre 16 Carrera su u istoj ravni sa Fortisom. Marnemaster perfekcija a da ne pricam za moju patnju moracu da postavim sliku od naseg uvazenog clana za kojeg smatram pravom lepoticom
a i On sam bi mogao da kazempovodom ovoga nesto
da li ima neko jaci (Pesicevo c)
next year at this time I'll be a millionaire
Zakljucak je sledeci,
Fortis definitivno nije sat za podceniti,unikatan sat sa tradicijom, sa ETA modifikovanim mehanizmom. Mislim da je vredan imati jedan u kolekciji.
hvala svima
Nakit, satovi i dragocenosti : Fortis B42 Marinemaster Day Date 23.11.2015 - ID 26828427 - KupujemProdajem
Potrebno misljenje , neki predlog , vredi li ili imate neki drugi predlog, Hvala svima
Fortis moja tiha patnja, prelepi i vrlo kvalitetni satovi
ne znam što mu je radio servis tako brzo
Bookmarks sajtovi