Don_Krstic kaže:
Dragon nisam ni mislio da stavim Orisa u isti koš sa IWC-om, nego sam samo hteo da mi neko ko poseduje takvu informaciju kaže koliko je jedan 30110 zaista modifikovan? I kao što je Angel već pitao šta je to modifikacija? Jer kod Zenitha smo sigurni da i u tom cenovnom rangu dobijamo kompletan in house mehanizam, a kod IWC-a se možda sve svodi na dekoraciju i korišćenje po kojeg kvalitetnijeg dela, ali koliko je takav mehanizam bolji od nekog Etinog u top ili chronometar izvedbi i zašto je on in house?
Imam utisak da se dešava slična stvar kao i u auto industriji, pa neko ko recimo kupi Lamborghini Gallarda za blizu 200 000 evra je osuđen na činjenicu da mu u enterijeru npr. stoje komande klime iz audijevih modela koji su mnogo jeftiniji, da dosta mehaničkih delova, takođe deli sa nekim znatno jeftinijim modelima iz njihove grupe... Dok nekog ko kupi Ferrari 458 Italia za isti novac očekuje potpuno autentičan vrhunski sportski automobil koji postavlja nove limite u svojoj klasi...
Naravno da će svako ko vozi Lambo ostaviti željeni utisak i dobiti performanse i prestiž koji je tražio, kao i sa IWC-om, ali istinski zaljubljenici će znati da je taj auto daleko od jednog Diabla i Countouch-a koji su bili pravi 100% produkti Lambo inženjera...
Lambo svoju reputaciju održava na osnovu onoga što je bio, zadržavajući performanse na visokm nivou, ali japanci te performanse postižu i za 2 i po puta manji novaca, pa se nadam da razumete šta hoću da vam kažem, kako ja gledam na IWC, na osnovu onoga što sam do sada pročitao... U Galjardu imate motor koji je manje više u istom obliku i u jeftinijem R8 5.2 i S6 i S8, dok je motor jedne 458 Italije samo u Ferrariju i pravi je dragulj automobilske industrije...
Naravno ovo se sve odnosi na 30110 i druge koji imaju bazu na Etinim, jer IWC ima svojih pravih in house mehanizama ali to je po ceni na mnogo višem nivou...
Bookmarks sajtovi