Pozdrav ljudi,
Zamolio bih nekog od vas da mi pomogne da saznam nesto vise o ovom satu.
Kratka prica vezana za njega. Moj deda mi ga je ostavio u nasledje. Sat je kupio od nekog coveka kome su pare hitno bile potrebne jos 1952. Covek mu je rekao da se nece pokajati ako ga uzme, da je sat svajcarske proizvodnje i jako je dobar. E sad koliko je tacno bio star u to vreme kad ga je deda odkupio nemam pojma. Ne znam nista o tom modelu. Na samom satu pise samo Jaeger-LeCoultre i nista vise. Na poledjini, na poklopcu, stoji jako sitno oznaka b 456979. Pokusavao sam na sve nacine da ga nadjem na netu ali sat je verovatno jako star i nije tako interesantan. Inace moji baba i deda su ga posle korisrili eto punih 60 godina i znam da je sat bio neverovatno precizan. Sve dok mu na kraju nije pukao feder za navijanje, baba je volela da to navije kako treba, znaci do kraja.
To nisam rekao, sat je mehanicki na navijanje. Nista mu ne fali sem tog federa i sto se od upotrebe vide tragovi na kucistu. Narukvica je kozna ali nije njegova, originalna se davno poderala od upotrebe.
Ja nemam nameru da prodajem taj sat ali bih zamolio nekog od vas, ako zna, da mi kaze nesto vise o ovom modelu kao i to gde bi bilo najbolje odneti ga na servis??? Da li postoji neki ovlasceni servis kod nas za ove satove?? Da li moze neko da napravi pribliznu procenu sata?? Cisto me informativno zanima, sat za mene ima mnogo vecu vrednost od materijalne jer mi ga je pokonio pokojni deda.
Hvala u napred..
Bookmarks sajtovi