Strana 7 od 14 PrvaPrva ... 34567891011 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 61 do 70 od ukupno 137
Like Tree33Likes

tema: Sat Omega Speedmaster Professional

Banned
    Član od
    10.3.2010.
    Lajkovi
    284
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom re: Sat Omega Speedmaster Professional

Ok,nema problema,slobodno. Jedno pitanje posto nemam iskustva sa navijacima,da li je normalno da se prilikom navijanja pred kraj navijanja prilikom okretanja krunice napred sama malo vrati unazad. Ako kontate. Znaci jedan krug napred a ona kad pustim vrati se par klika unazad kao da je nategnuta pa se otpusta malo.
    Poslednja ispravka: nikola0406 (2.8.2010. u 19:43)

Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    54

Nemaš razloga za brigu.

Pozdrav
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Men invented time. Seiko perfected it.

Banned
    Član od
    10.3.2010.
    Lajkovi
    284
    Reputacioni uticaj
    0

Citat dragon kaže: Pregled poruke
    Nemaš razloga za brigu.

Pozdrav
    Hvala zmaju Neki dan pricam sa Saletom casovnicarem kaze mi pa ako ti je autonomija 50sati pa navijaj ga onda svaki drugi dan. Da se krunica ne haba. Jel to ok ili da ga vintam svaki dan? Vidim po forumima kazu da bi trebalo svaki dan u isto vreme. I jos jedno pitanje,da li smeta mehanizmu ako hrono sekundaru koristim kao datum kazaljku,znaci da li smeta ako stoji zakocena 24h na jednom broju pa sutra na drugi. Hvala drugari.

Administrator Avatar korisnika Vladan Stevanovic
    Član od
    22.1.2008.
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

Nikola, ta dilema je zapravo dilema između tačnosti i dugovečnosti sata. Časovničar ti predlaže da ga navijaš svaki drugi dan kako bi se mehanizam što manje habao i duže trajao, a na forumima predlažu da ga navijaš svakog dana kako bi naboj opruge bio veći, intenzitet isporučene sile ka zaprečnom sklopu bio ujednačeniji, a što na kraju rezultuje većom tačnošću sata odnosno manjim dnevnim odstupanjem.

Što se tiče tvog drugog pitanja naravno da ne smeta, dok god nije uključena da radi non-stop kada se zapravo najbrže haba.

Pozdrav,
    V.S.

Banned
    Član od
    10.3.2010.
    Lajkovi
    284
    Reputacioni uticaj
    0

Citat Vladan_Stevanovic kaže: Pregled poruke
    Nikola, ta dilema je zapravo dilema između tačnosti i dugovečnosti sata. Časovničar ti predlaže da ga navijaš svaki drugi dan kako bi se mehanizam što manje habao i duže trajao, a na forumima predlažu da ga navijaš svakog dana kako bi naboj opruge bio veći, intenzitet isporučene sile ka zaprečnom sklopu bio ujednačeniji, a što na kraju rezultuje većom tačnošću sata odnosno manjim dnevnim odstupanjem.

Što se tiče tvog drugog pitanja naravno da ne smeta, dok god nije uključena da radi non-stop kada se zapravo najbrže haba.

Pozdrav,
    V.S.
    Hvala. Znaci svaki drugi dan

Banned
    Član od
    2.12.2009.
    Lajkovi
    26
    Reputacioni uticaj
    0

Citat Vladan_Stevanovic kaže: Pregled poruke
    Nikola, ta dilema je zapravo dilema između tačnosti i dugovečnosti sata.

V.S.

Citat nikola0406 kaže: Pregled poruke
    Hvala. Znaci svaki drugi dan
    Da bi bila preciznost veća treba navijati svaki dan, ali ti pošto želiš dugovečnost sata kao i ja, navijaj ga kako ti je časovničar predložio.

Hronograf bi valjao da radi povremeno, dakle pusti ga na par sati jednom do dva puta u toku nedelje kako bi celokupni mehanizam radio, ali kao što ti je Vladan reko dolazi do habanja mezhanizma samo ako je non-stom hronograf uključen!

Banned
    Član od
    10.3.2010.
    Lajkovi
    284
    Reputacioni uticaj
    0

Hvala drugari

Istaknuti član Avatar korisnika tolarbo
    Član od
    11.11.2008.
    Lajkovi
    30323
    Reputacioni uticaj
    84

Pa ja mislim da ne bi trebalo da bude problema. Mada i pricalo se o nekim posebnim carinskim olaksicama izmedju RS i Srbije. Ali koliko vidim ne bi trebalo da bude ikakvim problema. Sat izgleda prelepo kao i fotografije, odlicne su. KOji si fotoaparat koristio? Pozdrav

Citat nikola0406 kaže: Pregled poruke
    Hocu li ja morati platiti carinu I pdv kod nas? Sat nije registrovan na granici. Bio na ruci. Ali su mi uzeli sken pasosa u Malbasicu za povracaj pdv. Ali to oni sredjuju. Odmah su mi sve odbili I rekli da ja nemam nikakve obaveze.

Banned
    Član od
    10.3.2010.
    Lajkovi
    284
    Reputacioni uticaj
    0

Citat tolarbo kaže: Pregled poruke
    Pa ja mislim da ne bi trebalo da bude problema. Mada i pricalo se o nekim posebnim carinskim olaksicama izmedju RS i Srbije. Ali koliko vidim ne bi trebalo da bude ikakvim problema. Sat izgleda prelepo kao i fotografije, odlicne su. KOji si fotoaparat koristio? Pozdrav
    Blackberry Storm

Banned
    Član od
    10.3.2010.
    Lajkovi
    284
    Reputacioni uticaj
    0

Zanimljiva fotka,kosmonaut u sredini na levoj ruci ima B42 na rukavu Speedy kao I svo troje a na desnoj ruci ne vidim koji je. Jos sam vise ponosan na mog pulena . Ja sam I dalje impresioniran sa B42 cosmo, mislim da je uz dobar popust odlicna kupovina,odlicna. Da nisam imao srece da naletim na vas na forumu da me posavetujete,I da nisam uspeo da iskukam prosto ovu cenu za Speedy,znaci da sam bio osudjen samo na Identico,danas bih na ruci imao B42 I ne bih zalio. Najiskrenije. Bio bih besan na Omegu I uzivao u Fortisu. Juce sam isao u BPM da ga opet vidim.
    Poslednja ispravka: nikola0406 (4.8.2010. u 16:08)

Strana 7 od 14 PrvaPrva ... 34567891011 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Omega Seamaster Professional
    By HADzI DALIBOR in forum Kompletni testovi satova
    Odgovora: 33
    Poslednja poruka: 15.6.2012., 0:10
  2. Odgovora: 42
    Poslednja poruka: 14.2.2011., 6:48
  3. Omega Speedmaster Professional 3573.50.00
    By nikola0406 in forum Kompletni testovi satova
    Odgovora: 36
    Poslednja poruka: 31.1.2011., 10:59
  4. Ronjenje sa Omega Speedmaster Professional?
    By nikola0406 in forum Omega
    Odgovora: 24
    Poslednja poruka: 16.9.2010., 19:21

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •