au ovde se zakuvalo
inace i ja sam svoj kupio u Becu, u ul. Wollzeile (jedna od onih sto izbijaju kod Stephansdom-a). ovlasceni je distributer i ima solidan izbor ORIS-a
slazem se da je cena preko 3000 eur. mozda malo prejaka ali kao sto Angel kaze, malo poklona, malo novina, limited edition i eto ti 3000
a sto se tice ORIS-a od 47mm sa malom sekundarom, pa to je pravi sat !!
ma ne moras da se maltretiras, na tih minijaturnih 44mm se slabo vidi
mislim da je vreme da se Oris tema zakljuca
NE podržavam tu ideju
Vala baš.
Col Moschin je relativno star model koji ne pruža ništa posebno za svoju cenu i definitivno je precenjen. LE od 2000 satova nije dovoljno jak argument da se za njega izdvoji 3000€, pogotovo kada se pogleda šta konkurencija u tom cenovnom segmentu nudi. Marketinške fore sa satom testiranim od strane ovih ili onih elitnih jedinica danas svi guraju, pa i veliki ŽuŽu (JLC), ali to ne treba uzimati previše ozbiljno niti posmatrati kao merilo izdržljivosti ili kvaliteta nekog sata tj. mehanizma. Marketing je marketing, promocija sata kako bi se uzeo extra keš i ništa više. Koliko ja znam, 99% svih vojnih jedinica u svetu koriste satove koji mora da ispune 2 osnovna kriterijuma, a to su pouzdanost i niska cena. G-shock se u tu priču uklapa savršeno i to je jedan od najzastupljenijih satova kod elitnih jedinica u svim armijama sveta.
Al da ne idem previše u off, voleo bih da vidim i predstavljanje nekog NOVOG Orisa (ima sigurno 2-3 nova ) u ovoj temi kao i vaše mišljenje o tim satovima, a ne samo priču o starim modelima.
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
molim da se ovim ZMAJEVIMA (milanu i dragonu) zabrani postovanje u temi ORIS! previse bljuju vatru!
Ma pusti ih crane vidiš da dobijamo potencionalne prijatelje Orisa pa nam zavide, do juče je Oris bio anonimus za ovaj naš svet satova!
@Refresh dobro nam došao!
Evo nešto novo što bi V.Stevanović rekao "aristokratsko", znam crane mi smo pisali o drajverima ali ja za novije ne znam. Ako neko zna neka kaže?
Oris Artix Complication
Oris Artix Complication Technical Specifications
Reference: 01 915 7643 4051-07 5 21 81FC
Case: Multi-piece stainless steel case
Dial: Silver dial
Strap/Bracelet: Black leather strap, stainless steel folding clasp
Movement: Automatic winding complication.
For full specs see Movement.
Number: Oris 915, base SW 200-1
Dimensions: Ø 25.60 mm, 11 1/2’’’
Functions: Centre hands for hours, minutes, seconds and pointer date. Day window at 11 h, month window at 1 h, moonphase window at 6h. Pushers for setting date, day, months and moonphase, fine timing device and stop-second
Winding: Automatic winding, with red rotor
Power-Reserve: 45 hours
Vibrations: 28’800 A/h, 4 Hz
Jewels: 31
Size: 42.00 mm, 1.654 inches
Top Glass: Sapphire, domed on both sides, anti-reflective coating inside
Case Back: Stainless steel, screwed, see-through mineral glass
Operating Devices: Stainless steel crown
Luminous Material: Indices and hands Superluminova C1
Water Resistance: 10 bar (100 m, 328 ft)
Interhorn Width: 21 mm
Tags: Artix Complication, Moonphase, Oris, Pointer Calendar
Bookmarks sajtovi