Na drevnim solarnim satovima često možemo videti natpis serva tempus. Kao što je tipično za latinski, drevni jezik rečitiji od bilo kog drugog, i ova izreka ima dvostruko značenje: "štedi vreme" ali i "čuvaj ga", kao što se valja činiti sa svim dragocenim stvarima. Iako je vreme u svojoj količini za sve isto, ono je takođe samo po sebi i najsubjektivnija stvar koja postoji, jer korišćenje vremena svako od nas određuje drugačije.
Panerai omogućava lična "osvajanja" vremena nudeću specijalne edicije: serije satova koje se proizvode u malom broju primeraka, bez mogućnosti ponovne proizvodnje u budućnosti. To su modeli izuzetnog kvaliteta, koji koriste mehanizme visokog časovničarstva sa posebnim funkcijama. Napravljeni su od dragocenih materijala, kao što su platina i zlato, ili od tehnološki unapređenih,kao što su titanijum i specijalne legure čelika koje se danas koriste u industriji izgradnje brodova.Brižljiva izrada majstora, koja u potpunosti poštuje tradiciju Officine Panarei, čini da svaki pojedinačni deo sata bude neponovljiv.
Veliki sam ljubitelj ovog brenda , otuda i moja želja da vam predstavim sva specijlna izdanja koja nam je ovaj brend predstavio od 2008 godine. Želja mi je da obuhvatim sve satove koji su u ovom periodu predstavljeni, a njih je oko četrdesetak. Neka ovo bude jedan naš katalog sa limitiranim serijama Panerai-a. U tekstu ću vam prikazivati fotografije i osnovne podatke. Neću se previše bazirati na mehanizme ovih satova .
Ovde više o mehanizmima: Officine Panerai satovi - Radiomir i Luminor i Panerai "in-house" mehanizmi
Bookmarks sajtovi