Ova tema mi je promakla.U GMT/alarm Panerai se SIGURNO nalazi LJP/AS5008 mehanizam! Nikakav Girard Perragaux 59.
Gledam u njega svako malo u svom Dunhillu.
Ova tema mi je promakla.U GMT/alarm Panerai se SIGURNO nalazi LJP/AS5008 mehanizam! Nikakav Girard Perragaux 59.
Gledam u njega svako malo u svom Dunhillu.
Ne znam, ta keramika mi uopste ne ide uz 183. Mislim da klasika kakav je 183 u svakom smislu, treba da bude klasican do kraja, celik je za njega. A keramika mi ide uz neke druge PAM-ove, mozda uz neki chrono.
"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
Slazem sa da o ukusima ne vredi raspravljati......
Ipak ga nikad ne bih uzeo. Iz vise razloga, prvo, u klasican dizajn 183 (jedan od najklasicnijih satova koji ima Panerai) su ubildovali keramiku i dobili 292, ta kombinacija keramike sa tim klasicnim dizajnom kucista i istorijom modela 183 mi prosto ne ide. Ne svidja mi se i sto cena za promenjeno kuciste izadje +1500 eura za keramiku. I trece, za razliku od prelepog 183, na 292 nema prozora sa zadnje strane pa se ne vidi jedinstvena i drasticna obrada 6497, po mnogima najlepse preradjeni Unitas mehanizam ikada.
Ja cu 183
"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
Nemoj tako, ta keramika je 5 puta jača od običnog 316l čelika! Veoma korisna naprava ako kojim slučajem uzmeš Panerai-a sa svakodnevno nošenje, a i čiste estetike radi, ja bi ga uzeo. U svakom slučaju istoriski su i jedan i drugi model.
Jedino što priznajem da je potpuna greška zatvorena pozadina sata.
Ja ću 292!
Gresis Angel, keramika je 5 puta tvdja, a ne jaca. To znaci da je keramicki sat ili njegovu koronu od keramike (zbog strukturne tvrdoce) skoro nemoguce ogrebati ali sa druge strane, keramicko kuciste pri ekstremnim pritiscima ili udarima puca, raspada se. Zato ne volim keramiku, pogledaj na netu koliko je keramickih Rolex-a, IWC-a i Penerai-a rastureno pri udarcima u saobracajkama, padovima sa motora, udarcima sipkama ili ko zna cim u tucama..... vlasnici takvih satova budu sa pravom besni, platis sat na hiljade dolara, a on se u "nezgodnoj" situaciji razleti. Manji je problem kod satova kod koji je samo korona od keramike, kod satova gde je celo kuciste od tog materijala vlasnici ostaju bez celog sata jer se sa kucistem razleti i mehanizam. Kod celika se to ne moze desiti i zato sam, jos uvek, pristalica celika.
I dalje 183
Refresh - mi u drugu temu ?
Angel, Refresh nam OFF-uje temu sa Luminor-om!
Ovo je Radiomir tema.... znaci mi (Angel i ja) smo na pravom mestu
:o
Bookmarks sajtovi