Pa ne bih se složio,perpetual calender-bez obzira čiji je mehanizam tj. koji je proizvodjač u pitanju,je jedan od najkorisnijh dodataka što satovi,koji su u grupi komplikacija,mogu imati.Po meni važnija stvar no da mi sat ima in-house mehanizam.
Elem,prestiž je i jedna i druga stvar,a do individue je šta je važnije,ja bih naglasak stavio na potrebu.
aha..ucinelo mi se onda, neko je davao za primer neku sa co axsial zaprecnom sklopkom pa sam mislio na tu da nije 100% in house...ako je ta 8500 in house onda je stvar ukusa samo izmedju paneraia i omege
Zdravo
Prosle nedelje, brat mi bio u Panerai radnji u Parizu i tamo nemaju luminor 312. Danas sam ja bio u Stockholmu gde prodaju Panerai i nemaju luminor 312 u prodaji. Bice ga za tri meseca , tako mi rekao prodavac .Ostavio sam mu moj telefon i on mi obecao da ce me zvati kad stigne. Da , rekao mi da ga ima u Genevi na prodaji . Cena u Stockholmu 55 000 kruna ili 5800 eura, u Parizu je 5100 eura a u Genevi 7100 svajcarca ili 5300 eura. Za 4000 evrica iskreno nema nigde da se nadje . Bas sam maler . Pozdrav.
Cekaj jesi li video za neki popust, tebi vise odgovara kupovina van tvoje zemlje kako bi ostvario tax -free
Ja vec duze pratim cena Panerai-a. Konkretno model luminor pam 312 je nemoguce naci za 4000e maloprodajne cene. Kao i za svaku robu najpovoljnije su cene u USA, i to na sajtovima. Ali ja iskreno ne bi kupovao tako vredan sat preko interneta. Posto si nasao u Parizu za 5100e, mislim da bi sigurno dobio bar popust od 10%, i jos povracaj poreza, sto se vec priblizava toj ceni od 4000e, zar ne.?!
Pošto se dosta spominjala Omega i njen mehanizam 8500, predlažem da pročitate interesantan tekst i pogledate sjajan video klip:
http://www.omegawatches.com/spirit/w...ial/technology
Pozdrav.
Bookmarks sajtovi