Definitivno treba videti uzivo novi Aqua terra 8500,sat je fantastican. U opste Omega sa novim mehanizmom je sjajna i DeVille isto.
Definitivno treba videti uzivo novi Aqua terra 8500,sat je fantastican. U opste Omega sa novim mehanizmom je sjajna i DeVille isto.
sta je, prevedeno na jezik nas manje strucnih, prednost co-axial mehnizma?
Veća preciznost.
U najkracim crtama smanjeno trenje,povecana stabilnost,izokronizam,duzi interval servisa su objektivno prednosti.Subjektivno novost u horologiji,"napredniji" nacin rada iza kojeg stoji najveci zivuci urar,prisutno samo u Omegama (osim nekih limitiranih Danielsovih uradaka).
@milospinkfloyd
Upravo sve ovo što je jole777 naveo.
Hteo bih samo da naglasim poruku iz teksta koji sam prethodno linkovao, a koja sama za sebe dovoljno govori:
Ovo je činjenica.OMEGA's Co-Axial calibres are the best series-produced mechanical watch movements in the world.
Ja bih još samo dodao da je to najbolji automatski mehanizam u tom cenovnom rangu na svetu.
Pozdrav.
Ali moramo ih malo i "popljuvat".Naime mehanizam je sposoban za laganini +-2sec ali Omega ne zeli rusiti stari ustajali COSC pa i dalje stancaju chronometer COSC satove.Smradovi,a zamislite da vam svaki sat dolazi sa OMEGA COSC tocnoscu od +-2 ali neeee,eto vam COSC.
Pljuc,pljuc
zanimljivo, nisam znao da mi matori ima sat sa najboljim nekomlikovanim mehanizmom na svetu
a ovo za cocs ne razumem, sta oni su jos bolji od cosc-a ali ga i dalje priznaju kao "referencu"? cosc je -+5 sec dnevno koliko ja znam.
Jel P.9000 u pam.312 ima COSC sertifikat i da li paneraievi mehanizmi imaju COSC sertifikate.
Poslednja ispravka: HADzI DALIBOR (26.11.2010. u 18:07) Razlog: razdvajanje teme
Panerai 312 sa p9000 nema COSC vec neku svoju CTMP tvornicku toleranciju,koliko sam mogao shvatiti -6+8.Znaci malo slobodnije od COSC-a ali testiranje je unutar kucista (bar mislim da je,nisam nasao sluzbeno) sto je plus.I naravno da sat radi tocnije od toga bar bi trebao ali bitno je da NE MORA.
Evo slika vlasnicke knjizice:
Poslednja ispravka: HADzI DALIBOR (26.11.2010. u 17:45) Razlog: razdvajanje teme
Bookmarks sajtovi