PP je brend čiji model ne diraš(osim servisa),a kamoli da napraviš ovakav masakr! Ko hoće pimpovat sat ima Seiko SKX modele pa bujrum ali ovo......
I buduća prodaja postaje nemoguća.
PP je brend čiji model ne diraš(osim servisa),a kamoli da napraviš ovakav masakr! Ko hoće pimpovat sat ima Seiko SKX modele pa bujrum ali ovo......
I buduća prodaja postaje nemoguća.
Slazem se sa tobom, doduse vidjao sam i Rolexe koji su jos gore od ovog uradjeni.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Uh, ne znam šta da ti kažem... Patek je sinonim za skupe i elegantne satove, a ovaj model svakako ne izgleda tako. Osim toga, poznat je i po mehanizmima koji predstavljaju prava umetnička dela koja se uklapaju sa njihovim izgledom, a ovde bi to izgledalo kao kada bi Mona Lizi neko stavio tanga-gaće i haljinu sa šlicevima dostojnu prostitutke. Razumem ja da se tržište menja, da čak i najbolji nekada padaju u zamku masovnog ukusa i kiča, ali mislim da Pateku ovakvi izleti nisu potrebni. Patek pravi satove za bogatu ali i estetski obrazovanu klijentelu, dok sat sa slike podseća na primerak sa buvljaka. Jeste da se vremena menjaju, ali podilaženje jeftinim konzumerističkim nagonima se može obiti o glavu, naročito kada govorimo o nečijem ugledu.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
pa to je bamford, oni su kao neka divlja tjunerska kuća, mislim da namerno provociraju i tako sebi prave famu, danas ako neko želi da ostane poznat, on se ponaša skandalozno
ja sam na ovaj pokušaj ravnodušan, neću nikad sigurno imati pateka, pa me je briga
Pa bez greške i nema napretka, uostalom i Mona liza sa haljinom prostituke bi bila stvar zanimljiva za videti. Nemojte biti toliko konzervativni, da li je ovo namet tržišta ili mala avantura Pateka ostaje da se vidi. Patek koji iako jest umetniičko delo i klasa za sebe, u istu ruku užas dosadan, mora nekad pa makar u 100 godina leći u krevet i sa sobaricom i roditi gnusno djete. Ja ne govorim o toliko o estetici, koliko mi je drago sto su malo izleteli iz zone komfora pa makar to izazvalo gađenje. De gustibus non est disputandum.
“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.” J.Clarkson
Satomane, nisi pažljivo čitao, oni su nezavisna dizajnerska kuća i nemaju nikakve veze sa Patekom
E onda izvinite, al kakav bi to bio forum kad bi se svi slagali i imali isti pogled.
“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.” J.Clarkson
Roli izgleda ok(nije da bih ga kupio) ali "maskirni" PP !?
Mislim da provokativnost i neukus ni u jednom domenu nisu isto. Ako govorimo o Mona Lizi i mom primeru, mislio sam na haljinu sa šlicevima kakve nose današnje starlete, u šta Leonardo nikako nije mogao imati uvida, ali ako govorimo o starim umetnicima, provokativnosti je svakako bilo. I kod njega i kod drugih starih umetnika bilo je hrabrosti i provokativnosti, koja se često odražavala kroz aktove, a poznato je da su i beogradski spomenik knezu Mihailu i Pobednik na Kalemegdanu izazvali skandale, jer je prvi gologlav, a drugi ne samo što nema šešir, već mu nedostaju još neki delovi odeće. Patek je lako mogao da bude provokativan nekim novim dizajnom ili bar elementom, ali pomenuti sat više ide u kič nego u provokativnost ili inovaciju. Hajde da je Q&Q izbacio ovakav sat, pa da ih pohvalimo na tome i da ga zamislimo na ruci nekog pecaroša, ali ovo što vidim na fotografiji nekako ne ide, upravo zbog razlike između provokativnosti i neukusa. Ne znam kako bolje da opišem zbog čega ovaj dizajn i proizvođač ne idu zajedno, ali cela priča mi deluje kao da gledam npr. Eru Ojdanića kako nosi odelo, kravatu i opanke uz bele čarape sa teniskim reketima, parkira BMW-ov traktor natovaren kupusom ispred Narodnog pozorišta, ulazi tako odeven i gricka čvarke čačkajući nos dok mu Plasido Domingo na uvce peva hitove Rokera s Moravu, Rodžer Mur donosi ćevape s lukom i rakijicu (koja je shaken, not stirred), a balerine izvode trbušni ples oko šipke.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Bookmarks sajtovi