Od starog sam dobio na poklon (i on ga je dobio na poklon 1989) Rado sat, model Diastar na poledjini ima seriske brojeve 33155878. Malo se razlikuje od slike koju sam postavio, brojevi 9, 12 , 3 su rimski. Brojevi su od zlata, kao i kazaljke i dijelovi narokvice. Izvinjavam se sto nisam u mogucnosti trenutno da postavim orginalnu sliku, jer je sat trenutno na popravci.Usla mu je voda preko ostecenog dihtunga ispod stakla, tako da je cijeli brojcanik oksidirao. Morao sam ga poslati u Svicarsku, jer kod nas nema dijelova za popravak. Prosle sedmice mi je prijatelj rekao da je sat gotov i da mu je casovnicar rekao da sat vrijedi cca 5000 EUR. Meni malo nevjerovatna suma (mislim da ga je muntao zbog cijene popravke koja je na kraju ispala bas velika), pa me interesuje zna li ko vise o ovom modelu i kolika bi mu bila cijena (sat je u odlicnom stanju, sad kad je servisiran prakticno izgleda ko nov). Napominjem sat nije na prodaju cisto me interesuje njegova realna vrijednost ( i koji mehanizam ima)
Bookmarks sajtovi