Apsolutno se slažem.
Izgleda da jedino ja nisam primetio Panerai u tim krugovima. Hmm, mada opet kada razmislim pa i ne izlazim baš puno u poslednje vremeDa li je dzipadzijski verovatno jeste ali mislim da vise nije ni priblizno tolko kolko je bio omiljen tokom "sjajnih" devedesetih danas mislim da suvereno tom kategorijom vlada breitling ali mislim da ni najmanje za njima ne zasostaje panerai koji je nova moda beogradskohg asvalta.
Slažem se i sa ovom konstatacijom, a kao što ti reče broj kopija dovoljno govori o prepoznatljivosti i originalnosti njihovog dizajna.To su satovi koji imaju dovljno prepoznatljivosti,jednostavnosti,prestiza ,a ponovo potpuno obicni i nekako za svakodnevno nosenje sto mi neko rece nije to sat za vitnrinu nego da ti bude non stop na ruci.O njegovoj liniji naravno puno govori i bezbroj"kopija" na bazi njega neko je ovde stavljao slike Invikte ,Longines takodje radi nesto slicno njemu.
I tu si u pravu, slična situacija kao i po pitanju VW automobila, jednostavno jako dobro drže cenu.Sto se tice cene verovatno je precenjen, ali kolko mi je poznato na trzistu polovni satova barem kod nas njima najmanje pada cena,a sa druge strane najlakse se prodaju .
I na kraju drago mi je da nisi shvatio lično moje postove, jer jednostavno nisu uopšte upućeni tebi niti bilo kojem drugom ljubitelju Rolex satova.
Takođe bitno je napomenuti da kupovina sata ovako visokog cenovnog ranga služi isključivo zadovoljenju naših emocionalnih potreba, a nikako praktičnih, i u tom smislu ne smemo zavaravati sebe. Upravo zbog toga svako od nas mora odlučiti koji sat zadovoljava tu vrstu potrebe, jer su ipak u pitanju naše emocije. Da smo pre svega praktični po pitanju kupovine satova, verovatno bismo kupili Seiko 5 i nikada ne bismo ni učestvovali u ovakvim raspravama.
Just my 2 cents...
Pozdrav,
V.S.
Bookmarks sajtovi