Ja osobno postujem Rolex ali nikada ne bih platio punu cijenu za njega.Za cijenu novoga mogu se naci i elitniji satovi.Ali kupovina ocuvanog Rolexa na kojem je prvi kupac izgubio na vrijednosti je sasvim druga stvar.Takoder ako je sat ukraden ne bih ga kupio,previse problema u buducnosti i nije bas moralno.
Neverovatno covek pita da li je visoka cena,a odmah krenu price ne bi ni za zivu glavu taj sat,ima boljih,ima lepsih,nije nista narucito.....
Ne verujem,čiko.
Jer kada bih imao te pare,a želeo bih ronilački sat,pre bih uzeo Marin Diver od Ulysse Nardina ili Blancpain-ov Fifty Fathoms.
Ne bih želeo da ovo predje u neko "pljuvanje" Rolexa,jer je on ostavio traga u svetu satova.Jedino mi nije jasno kako firma koja "štancuje" satove,negde sam pročitao oko pola miliona godišnje,a u svojoj ponudi nema ni jedan sat komplikaciju,npr. njihova Daytona-hronograf,nema čak ni datum,se kotira tako "visoko".
E gde ste vi otišli...
Recimo, ja nisam preveliki zaljubljenik u Rolex satove, nemam ništa protiv ovog proizvođača ali mislim da ima daleko boljih i kvalitetnijih satova u tom cenovnom rangu od Rolexa. Međutim, ipak imam izuzetno poštovanje prema Rolexu jer je napravio nešto čime se ne može podičiti veliki broj proizvođača.
A o ukusima ipak ne vredi raspravljati. Treba imati u vidu da postoje ljudi koji kupuju satove, ne zbog imena ili onoga šta to isto ime predstavlja u društvu niti zbog dokazivanja svog novostečenog statusa i bogatstva, već zbog inovacija, kvaliteta, načina izrade, divljenja i poštovanja prema proizvođaču, zadovoljstva koje im pruža sat na ruci... jednom rečju, zbog ljubavi prema satovima. Takav izbor treba poštovati bez obzira dal je reč o Rolexu ili Raketi.
Sub, čoveku je pružen odgovor još na samom početku teme. Cena od 3300€ je previsoka za sat bez papira, pa sve da dolazi direkt iz fabrike. Sad, svaki proizvod vredi onoliko koliko je kupac spreman da ga plati... Pa ako neko želi da izdvoji i izdvoji 3300€ za dotični model, to može samo da znači da sat nekome vredi toliko.
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
To je i bila poenta da li vredi ili ne i ako ne vrdi kolko bi vredeo takav sat tacnije po kojoj je ceni moguce naci taj sat.
Eventualno sta mislimo o tom nacinu kupovine sata.
Moram da dodam ta je ova polemika o rolexu (koja se provlaci kroz nekoliko tema) dokaz da nikog ne ostavlja ravnodusnim, nijedan brend koji je neko "reklamirao" nije izavao ovoliko polemmike kao rolex .
Pa jeste, ali uvek će i biti tih polemika i diskusija na temu Rolex vs. ostali proizvođači. Rolex je jedan od onih proizvođača za kojeg svako zna, čije kopije se najviše nose i koji ima sat sa najprihvaćenijim i najuspešnijim dizajnom, ako ćemo realno da sagledamo stvari. Voleo bih da mi neko navede jednog proizvođača čiji su sat ostali iskopirali u tolikoj meri kao što je to urađeno sa Rolex-ovim submarinerom!? Ako odete u ruralni deo Kine, Afriku, na Aljasku ili u neko malo seoce koje se nalazi u Južnoj Americi nema tog čobanina ili farmera koji nije čuo za Rolex, mogu da se kladim u to.
Ja ga ne preferiram, ali mi ne predstavlja problem da shvatim zašto neko nosi Rolex, ukoliko je isti kupljen od strane entuzijaste, kolekcionara ili ljubitelja satova... Pozeri, pa to je već neka druga priča...
Pozdrav
Bookmarks sajtovi