Bravo za fotografiju, gde god sam pokusao da nadjem fotogafiju, pise nije dostupna. Bas me zanima sta su uradili sa tim mehanizmima koje su proizveli?!
Stoje u nekoj ladici prašnjavoj(slično watchmagovoj) !
Kažu ljudi da je za ovaj mehanizam predviđena velika 3v baterija - predpostavljaju to po ovom zlatnom kontaktu sa Rolexovom krunom za bateriju!
Jedan mali OT, ali nesto sto je zanimljivo.
Negde sam naisao na podatak da je Rolex proizveo ukupno oko 25.000 Oysterquartz modela, sto je stvarno malo kad znamo da Rolex proizvede godisnje oko 750.000 satova.
Ali kao sto se vec doslo do zakljucka, mala zarada na kvarcu, itd....
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
I ja znam za taj broj.
To dođe 1000 po godini- sića!
Treba tu voditi racuna oko tih brojki. Prozvodnja Rolex-a je sada oko 750.000. U to vreme je ukupna proizvodnja bila znacajno manja, ali bi bilo zanimljivo pronaci kolika je tacno bila. Zadnjih nekoliko godina je Rolex znacajno uvecao proizvodnju, cak je pre tri godine otvorio jednu od najmodernijih i najsavremenih fabrika da bi prosirio i povecao postojece kapacitete. Nije uvek bilo tako, medjutim svakako je proizvodnja ovog kvarcnog modela bila manja, a verujem da je glavni razlog bio losa prodaja. Tako da je u stvari losa prodaja ovog modela bila glavni razlog sto se odustalo od daljeg usavrsavanja mehanizma i proizvodnje.
Ok,sigurno da je bio manji broj ali i da uzmemo da su ukupno pravili 100k godišnje opet je 1000kom kvarca mali broj.
Dođe mu k'o LE!
Stvarno ne znam kako su se prodavali ali znam da ovakav kvarc nije ništa lakše/jeftinije napraviti od automatika,a opet cijena mu mora biti manja od istog modela sata sa automatskim mehanizmom.
Tesko da mozemo saznati tacan broj(iako bi stvarno bilo zanimljivo), ali ima neki podatak da proizvodnja kvarca nikad nije presla 7% godisnje proizvodnje.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Imali su u ponudi kvarc zato što su ga imali i svi ostali.
Kada se kvarcna frka malo smirila,odustali su od daljeg usavršavanja i proizvodnje.....šteta!
Bookmarks sajtovi