Nedavno je neko pitao za razlike između starog i novog submarinera pa pošto sam naleteo na par fotki sa poređenjem 116610 i 16610 modela, rekoh da postavim.
pictures by JJ Irani
Nedavno je neko pitao za razlike između starog i novog submarinera pa pošto sam naleteo na par fotki sa poređenjem 116610 i 16610 modela, rekoh da postavim.
pictures by JJ Irani
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Apsolutno moj glas ide novom modelu Submarinera,jer kao što sam negde već pisao,promenili su tačno ono što je kod starog "škripalo".a to je kopča,markeri za sate i kazaljke-koji su sada dosta veći tj. uočljiviji/čitljiviji i nova šminka keramička-luneta.Mere sata su ostale iste tj. Rolex ih nije povećavao bez obzira na trend sve većih i većih satova,baš me zanima kod kog prečnika će morati da stanu-tu mislim na proizvodjače koji prate taj trend.Tim me je Rolex oduševio i pridobio,naravno kod Submarinera,za ostale njihove modele ostaje moje mišljenje od ranije.
meni je najbitnije da je precnik ostao 40mm sto ce reci da ce jednog dana moci da stoji na mojoj ruci. znam da moze da se vidi na netu ali da ne trazim, od koje godine se proizvodi 16610? i od kojeg je materijala stari okvir ako je novi od keramike? (i nisam bas neki poznavalac koliki sam ljubitelj obog modela )
Iako nisu promenili velicnu samog sat(40mm) ,redizajniranjem kucista i prelaza sa narukvicom dobili su izgled veceg sata,u prirodi izgleda sjajno. Slicne kozmeticke izmene su bile i na GMT-II ,stim a na narukvici sredisnji deo kod GMT-a je sjajan za razliku od submarinera.
Sve su to naravno samo male dorade koje idu u prilog ovom vecnom modelu.
Koriste celik 904L za razliku od starog 316L,isti mehanizam cal.3135 ,a koriste i keramiku na koroni.
Inace na starom prema snimku koji je ovde postavljen, izgleda kao da je taj unutrasnji prsten isto od neke vrste tankog metala koji ja mislim da je samo obojem. Nesto ne verujem da je neki poseban postupak zastite koriscen na ranijim jel sam video dosta Submarinera sa poprilicno izgrebanim prstenom.
Definitivno su na novom popravili par stvari. Nije puno ali ipak je dalo malo vise smeka. I mislim da je bilo vreme da malo srede narukvicu, koliko vidim kopca je sada odlicna.
Da ima ovu ektenziju od 20 mm,na GMT je slicno samo cini mi se da je nekih 5mm
Ne znam za vas ali ja bih bio srećan i da posedujem ovaj stari model hehe
meni je i dalje prelep
Ma svaki je prelep ,od prvog pa na ovamo
rolex submariner je po casopisu satovi i nakit svrstan meju 7 najlegendarnijih modela satova svih vremena. i nadam se je upravo on sledeci sat koji cu kupiti
Bookmarks sajtovi