Poslednja ispravka: HADzI DALIBOR (12.5.2013. u 15:32)
Za mehanicki ispada oko 300 e sto ajde i nije puno ne radi se svake godine. Ako ga radis na svakih 5 godina ispadne da odovjis 60 godisnje za svog ljubimca.
Sto se tice slanja za Japan, ja sam prije nekoliko slao neki paket za Ameriku i bio je tezak oko 200 grama i platio sam samo 9 e za postarinu i to preporucena posta. Vjerovatno onda ne bi bilo ni za Japan tako skupo mada mozda se ja varam ne znam
Za mehaniku i nije strašno- ipak je ovo premijum brend ali za kvarc je puno. Jedino je sreća što se kvarc ne dira dok god radi normalno.
Za slanje: nije skupo ako ga šalješ poštom ali ja bih GS slao samo kurirskom službom i znam da je za USA oko 90€.
I u BiH poštom šaljem samo obična i nevažna pisma- paketi idu preko kurirskih službi(5 - 6€ za čitavu BiH).
Sto se tacno radi na kvarcnim modelima u sklopu tog redovnog servisa pa je tako skupo, ili sto se inace mijenja prilikom servisa kvarcnog sata osim baterije
Da li je i DHL kurirska sluzba, ja ne znam koja ima u CG. Ima neki city express cini mi se
Nije bitno sta se radi, vec posle koliko vremena.
Ako uzmemo da za neki npr. 9F servis dolazi na red za 20-30 godina, to je smesna cifra, kad se uporedi sa servisom za mehaniku.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Kvarc,po nekom ne pisanom pravilu,ne diraš dok radi.
Mijenjaš baterije i dihtunge i amin!
U ovo sam 100% siguran.
Ukoliko nešto crkne ili pukne,zamijeni se i opet amin.
E sad,ukoliko bi stvarno htio servisirati mehanizam,radi se isto što i kod mehanika: rasklopi,očisti,podmaži,sklopi.
U velikoj većini kvarc je jednostavniji mehanizam pa imaš i manje posla ali može biti pipljivo zbog spojeva elektronike. Postoje i dobrano komplikovani kao što su Citizen Campanola ali oni su egzotika.
Cijena slanja od 90€ iz BiH i jeste za DHL.
Naravno da se ne dira dok radi, tu nema dileme, kao sto si napisao 100% je tako.
Naveo sam samo primer, nek crkne i nek bude potreban servis u tom vremenskom periodu od 20-30 godina, i kad se opet ponavljam uporedi sa mehanikom koja ce se servisiradi verovatno 4-5 puta u istom vremenskom periodu, onda vidimo da ta cifra i nije nesto narocito strasna.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
RUS,
Zadnji post sam napisao za Darku - not for ju!
U pravu si da to nije neka cifra za period od 20-30god. ali kod svih proizvođača piše da se servis radi na 3-5god bez obzira što je kvarc u pitanju.
Imaš pristojan broj ljudi koji će se držati toga,a u svarnosti nema nikakve potrebe.
Nisu male cene, ali za satove te klase meni skroz ok. 300-ak evra za jedan mehanicki GS na par godina nije puno. Rekao bih da luksuzni Svajcarci i vise naplacuju servise svojih in-house mehanizama. A i tu uglavnom ide slanje u Svajcarsku.
Dalibore, Rus hvala na odgovorima, s obzirom da je u pitanju GS sat te pare nisu velike ni za period od 4-5 god a kamoli za 15-20 god. Taj servis i to slanje za Japan me svakako ne bi odgovorilo od kupovine GS-a kad bi naravno bio u finansijskoj mogucnosti.
Bookmarks sajtovi