Odmah da sam odgovorim:
Adolf Schild Calibre 5008, 28800 BPH, 31 jewel.
Vrlo interesantan mehanizam, koriscen kod raznih poznatih marki!
Odmah da sam odgovorim:
Adolf Schild Calibre 5008, 28800 BPH, 31 jewel.
Vrlo interesantan mehanizam, koriscen kod raznih poznatih marki!
No time to lose
@jole777
Čestitam ti na obadva sata!
Dunhill je strava!
Cuo sam da je Bond bolji xexexexexe
Upravo zbog mehanizma sam ga i uzeo i jer je alarm a to mi je jako draga komplikacija,volim se ujutro buditi uz mehanicki zvon.
Mehanizam je LJP5800 odnosno La Joux-Perret 5800 baziran na AS5008 mehanizmu.
Koristen je kod dosta poznatih marki:
Girard Perregaux Traveler,Ulysse Nardin San Marco Alarm,Baume Merciere Gmt Alarm,Panerai alarm,Alain Silberstein Le Reveil,Eterna Matic Alarm,Oris Artelier Alarm,RGM Alarm Watch,Maurice Lacroix Masterpiece Reveil Globe itd...
LJP je otkupio prava na stari A.Schild 5008 kalibar koji se opcenito smatra jako pouzdan i dobar mehanizam koji su takoder koristile mnoge marke onoga doba.Ovaj je unaprijeden ball-bearing rotorom,novim materijalima i visoko ukrasen.Richemont je kupio Dunhilla tako da je on vec pripadnik "skupih" marki.Sada im JLC radi kalibre.
Auuuu kakva makina u ovom Dunhillu, mislim da taj traktor nema šanse da se pokvari. Extra mehanizam i sat, Alfred Dunhill je ipak respektabilna kuća.
Jole čestitam na kupovini, sigurno si ga "maznuo" po dobroj ceni.
Pozdrav.
Back to the topic
Samo da prijavim da sam danas, zahvaljujući našem adminu Vladi, uspeo da se dokopam dugo željenog Seiko Bellmatic 4006-7002 sata i time se učlanio u, za sada, mali klub Bellmatic ownera ovde na forumu.
Slike ću postaviti kada sat prođe kroz detaljnu inspekciju časovničara i malo šminkanje za kamere.
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
@bt321 - odlicni su ti bili satovi! Greota sto nisi bar jednog Bellmatica zadrzao.
BTW - sto ne prikupis sve slike satova pa ih postavis na Slike satova iz vase kolekcije?
No time to lose
Sat je još uvek kod časovničara i sređuje se ali neće škoditi ako vam postavim koju fotku pre i sad...
Moj Seiko Bell-Matic 4006-7002
Pre nego što je poslat na sređivanje...
I slika koju sam danas dobio od časovničara (neću još da ga hvalim jer nije završio) ali sat je
Samo da dodam da je mehanizam izuzetan i radi fantastično (reči časovničara) a više fotki kada sve bude završeno.
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Solidan rad, nista posebno, ali onako solidno odradjeno. Ne znam ko ti je casovnicar, vidi se da ima toga jos dosta da nauci ali je na dobrom putu da to i postane.. Prva fotografija je namerno slikana nocu da bi sat izgledao sto losije, vise nego sto zapravo jeste, a ova druga je lepo fotoshopirana, i stvarno je majstor svog zanata, bolje da se bavio fotografijom Ala lupam a sat mi jos kod njega, jaoj kuku meneee Ma BRUTALNO......
Poslednja ispravka: nikola0406 (18.2.2011. u 14:15)
Bookmarks sajtovi