Gledajuci nesto po stranim forumima, naisao sam na ovaj model Bell-Matic, koji me je ostavio bez daha. Toliko, da sam morao sa vama da podelim ovu fotografiju. Svaka cast Seiku
Gledajuci nesto po stranim forumima, naisao sam na ovaj model Bell-Matic, koji me je ostavio bez daha. Toliko, da sam morao sa vama da podelim ovu fotografiju. Svaka cast Seiku
Imaš jedan model (4006-6011) na domaćoj online berzi po relativno pristupačnoj ceni ako si zainteresovan, ali u kakvom je stanju ne znam. Na osnovu slike deluje da je u solidan ali iskreno, slika je loša i vidi se da je sat "doteran" za prodaju a prodavac uglavnom nije voljan da pošalje kvalitetnije fotke.
Pozdrav
Poslednja ispravka: dragon (14.11.2010. u 2:34) Razlog: txt o Doxa sub satu prebačen u drugu temu
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Poslednja ispravka: dragon (14.11.2010. u 2:34) Razlog: txt o Doxa sub satu prebačen u drugu temu
Dosla plavusa kod casovnicara da promeni bateriju. On ljubazno odgovara
da je to sat na navijanje.
Plavusa izlazi iz radnje i poce navijati "Aleeeee-aleeeee, aleeeeee-aleeeeee..."
Trenutno su mi Bell-Matici najdrazi satovi i zelja mi je napraviti kompletnu kolekciju-crni,sivi,bijeli i plavi.Evo upravo sam pokupio satove sa generalnog servisa i nadam se da ce me sluziti jos 40 godina!
Trenutno mi nedostaje plavi i ukoliko netko ima kakvu informaciju gdje bih ga mogao nabaviti cijenio bih ako bi me obavijestili.Ali samo ovaj oblik kucista dolazi u obzir,ostali mi nisu toliko interesantni.
Malo o satovima:
Dakle radi se o automaticima sa komplikacijom alarma.Mehanizam je Seiko 4006A koji dolazi obicno sa 17J,ali ima i 21J i 27J.
Zanimljivo Seiko nije isao na zvrndajuci alarm u stilu AS mehanizama vec je napravio tonfeder koji daje zvuk alarmu.Radili su se od 1967-1978 i bili su dosta skupi satovi,danasnja vrijednost u dolarima bi bila oko 750 dolara,tada su kostali oko 135 dolara.(koristio sam dolar kalkulator inflacije).
Dolaze u puno boja i oblika i dosta kolekcionara ih voli.Super stvar je sto ih je Seiko radio u velikoj kolicini tako da se moze naci dosta lijepo ocuvanih primjeraka iako su postali sve rijeđi a da su u dobrom stanju i da su original a ne franken kreacije.Moji primjerci ispunjavaju te kriterije
Evo slika:
Bas je lepa kolekcija! Vidi se sta znaci kad je neko pravi ljubitelj Bell-Matic-a
@JOLE 777
Vrlo lepo!!!
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Hvala decki,ne obazirite se na prastari remen na bijelom Bell-u,uskoro cu i za njega uzeti nesto prikladnije.
Eto. I taman odlučim da skupljam pare za gral, ti mi sa ovim bellovima zamagliš vidik.
Volio bih da je ovaj bijeli u mom vlasništvu
Refresh,imas sesto culo lol.
Nazalost upravo bijeli ide u prodaju jer imam dva ali je vec rezerviran,ako dogovor propadne javit cu ti se.
Lepo!
Ne znam šta drugo da napišem, pošto ovu stranicu držim otvorenu od trenutka kada sam se ulogovao i malo malo pa se vraćam da iznova pregledam fotke.
Crni sa plavom narukvicom je kombinacija.
Jedino nisam razumeo da li su tvoji satovi u potpunosti originalni ili su franken? Onaj smajli može da se tumači dvojako.
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Bookmarks sajtovi