Jel ostalo nešto od starih modela što nisu reaktivirali?
Jel ostalo nešto od starih modela što nisu reaktivirali?
Od početka iduće godine će biti dostupni Seiko satovi veoma nalik na legendarnu "kornjaču" 6309-7040. Mehanizam će biti provereni 4R36, oznake satova SRP773 SRP775 SRP777 SRP779. Śirina sata bez krunice bi trebala biti 44,3mm, dakle biće nešto veći od originala (nažalost)
na Austrijskom sajtu su se već pojavile i cene, koje zasada nisu najpopularnije Automatik (Turtle)
Biće to kasnije jeftinije iz Singapura.
Poslednja ispravka: veberz (17.11.2015. u 15:54)
Promjer ide u skladu sa trendovima ali ne sviđa mi se izgled lugova kod 62MAS- kao da je neko fleksaricom isjekao.
Kornjača je bolja.
Novi kvarcni Grand Seiko bi trebao da se pojavi na trzistu pocetkom sledece godine.
Za sada je dostupna jedna fotka, gde se vidi da ce sat imati providan poklopac, a mehanizam je 9F82.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Like zbog providnog poklopca ali SBGX083 mi je ljepši.
узео бих корњачу одмах, само да јој спадне цена, узећу је сигурно, очекујем цену од око 250евра што је и максимална реална цена за такав сат
на овом сајту је скх сеико 359евра, а корњача је 419 минимум, дакле биће ценовног ранга монстера и жељно је ишчекујем
П.С.
може ли ми неко рећи има ли каквог текста о сеико ронилачким сатовима и конкретно о овом сату, као и сату који се производио касније, а неодољиво подсећа, мислим да је то корњача исто рађена до деседесетих година, па је скх наследио
и још ме интересује, зашто је монстер три толико скуп, каква је то чудна сеико политика, излази легенда, а нигде информација, најава, представљања и слично, а цене на неким местима дупло више него на неким другим местима
Te cene sto stoje za novi 6309, zaista ne znam na osnovu cega su formirane ili zbog cega, posto se sat jos uvek nije pojavio na trzistu. Koliko je meni poznato, tek pocetkom sledece godine ce biti zvanicno pusten u prodaju.
Cena ce sigurno biti nesto niza, cim se bude pojavio kod sivih distributera.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Seiko 150 m redosled je sledeći: 62 MAS, 6105 (dve verzije), 6309 kornjača ( 6306-dosta ređa verzija), 6309 sa kućištem kao kod SKX, 7002, SKX007 i ostale varijante.
Mnogo detaljnije :https://archives.makedostudio.com/seiko-divers/
и то ме је зачудило, нигде не нађох малтене нигде да излази овакав сат у продају, а притом га већ има у продаји, и то ни мање ни више него код аустријанаца, међутим не нађох живе фотографије истог сата нигде
даље као што рекох цена, али кад сам видео цену скх онда рекох па неће бити уопште скуп кад изађе
међутим интересује ме зашто нема буквално нигде монстер тројка да се купи и та његова цена, али сад кад си споменуо сиве дилере, онда ми је јасно зашто је цена толико висока
изашао је и онај лепи сеико снкн01, исто ретро, изузетан сат изузев пропорција ни њега исто нема буквално нигде
П.С.
одличан линк скај, видех на кратко и све ми постаде јасно око сеико ронилачких сатова, видим пишете и 62мас па јутрос потражих на интернету који би то сат могао бити, први пут видим и чујем за тај назив
Poslednja ispravka: Милан Милановић (23.11.2015. u 14:10)
Bookmarks sajtovi