Alat za menjanje narukvica i kaiševa na satu

zma

New member
Pozdrav!

Hteo bi da kupim alat za menjanje narukvica i kajseva. Dosta sam novaca dao za ovakvo menjanje a znam du jos vise novaca dati u buducnosti. Pomozite mi i predlozite sta da uzmem i ako neko prodaje ili zna gde se to prodaje, bio bih zahvalan.

Postovanje,

Zeljko

Ja sam pre par meseci kupio neki amaterski alat koji između ostalog sadrži i alatku za skraćivanje narukvica. Nije neki kvalitet ali služi svrsi. Ima da se nađe kod kineza i košta oko 5 evra.

Alat-za-popravku-i-odrzavanje-satova_slika_L_1575969.jpg

I ja imam ovaj komplet ali je bas loseg kvaliteta. Doduse menjanje i skracivanje narukvica je moguce....

Taj komplet sam kupio najviše zbog ključa za odvrtanje poklopca sata i on je sasvim OK. Špicangle sam odmah bacio u đubre ...
Alat za sraćivanje narukvica nije neki ali funkcioniše.

Povremeno se pojavljuje na Limundu i Kupindu, a cene su od 500 dinara pa naviše.

Ovaj komplet sto je bajker71 postavio sam kupio u pancevu na buvljaku, mislim da je bio oko 400 dinara.

Kada sam prije nekoliko narucivao neku narukvicu za Seiko, narucio sam i ovaj alat za mijenjanje narukvica pa me zanima kako se tacno koristi tj za sta koji kraj ovoga sluzi. Uspio sam skinuti neke kozne narukvice ali ne i metalnu sa Seika, nisam mnogo ni pokusavao da ne bi slomio nesto.
IMG_0770.jpg

Mozes li samo ponovo postavtit tu sliku nesto ne valja link

Nickname hvala na video klipu, savladao sam skidanje koznih narukvica ali metalnu ne mogu.

Darko pronasao sam da postoje razlicite dimenzije ovog alata 1mm, 1.25mm, 1.30mm.... ocigledno da treba manja.
Marko mislim da nema nista osim kineza. :)

Hvala na odgovorima,nesto nisam u fazonu da narucujem sa neta,vise volim da vidim to sto kupujem,strpecu se jos malo,mozda naleti nesto.

Back