ARCTOS satovi za NATO i nemacku vojsku

gygy-t9

New member
Lutajuci po sajtovima vezanim za satove natrcao sam na ovu kompaniju koja me je malo zainteresovala i sa interesantnom kolekcijom satova namenjenim za oruzane snage NATO-a i nemacki bundesver zeleo sam da i vama predstavim.
Arctos Elite - German Military Watches
Naravno sve u duhu vojne tradicije i ova kompanija je relativno mlada "mlada' onovana jos 1923 sa namerom da prave rucne i dzepne satove,sto je jos interesantnije i sami osnivaci nisu imali mnogo iskustva u tome.
Iako je firma u pocetku imala drugaciji naziv po svojim osnivacima i sa jako interesntnom istorijom,danas ta firma po meni ima dosta lepih uspeha i jos sto je lepse lepih modela satova,koji su namenjeni najostrijim i najspecificnijim vojnim kategorijama,same satove mahom gone svajcarski mehanizmi,koji su u zavisnosti od modela do modela doradjivani po arctos specifikacijama,naravno tu je i neizbezna ETA 2824;2893i itd.Jos ono sto cini istoriju ove firme jeste da je i sama u pocetku pa i kasnije koristila svajcarske mehanizme.Da sad ne pisem o istoriji firme mislim da su satovi i njihov izgled i funkconalnost glavni aduti koji nas interesuju,samim tim vam prilazem neke interesantner slike skinute sa njihovog sajta koji i preporucujem i vama

blackwave.jpgelitegmt.jpgnato.jpgsekm.jpgtaucher.jpggpw1.jpg

pa nadam se da do sada nije niko jos predstavio ove vojne satove namenjene,kopnenim i pomorskim snagama.

Izgledaju odlicno,posebno mi privukao paznju NATO GMT. Da li mozda znas koliko kostaju?

upravo sam nasao negde neku okvirnu cifru svih modela ali izgleda da uopste nisu namenjeni civilnom trzistu sa ovim brojkama,pa zato i nisam predstavio...predpostavljam da su jos i skuplji nego sto se trenutno misli,potrazicu jos neke dilere ove kompanije pa cu videti sta je i kako je i uporedi cu sve.

Back