Koliko puta ste razmišljali i premišljali oko dvije stvari koje su vam podjednako drage, a ne možete da se odlučite.
Ili koliko puta ste poželjeli baciti novčić, pa neka on odluči.
Otkriti ću vam malen trik kojem sam se dosjetio prije mnogo godina :
"Bacim novčić" tako što ako u trenutku kada to odlučim i pogledam na sat kazaljka pada na lijevu ili desnu stranu.
Lijeva i desna strana donose odluke koje sam definirao.
Umjesto da kažem "ako bude glava, tj pismo" ja kažem "ako bude kazaljka sa lijeva tj. s desna""

Pošto nikada ne znam gdje je sekundara, šanse da ona bude sa lijeve ili desne strane kada u nju pogledam su 50:50,
a točno tolike su i šanse da izađe pismo tj. glava na novčiću.
Osim toga, sat uvijek imam.
Još jedna zanimljiva metoda:
Moj je otac običavao da se posluži novčanicom i serijskim brojevima ako bi sa nekim trebalo da baca novčić, a nemaju ga ni on, ni taj netko drugi.
Onda bi on izvukao novčanicu i rekao da gađa 5. znamenku, a taj drugi bi odabrao recimo treću.
Ko dobije veću dobija.
nadam se da će vam ovo postati zanimljiva metoda da odlučite svaki puta kada budete jako neodlučni.

Ili koliko puta ste poželjeli baciti novčić, pa neka on odluči.
Otkriti ću vam malen trik kojem sam se dosjetio prije mnogo godina :
"Bacim novčić" tako što ako u trenutku kada to odlučim i pogledam na sat kazaljka pada na lijevu ili desnu stranu.
Lijeva i desna strana donose odluke koje sam definirao.
Umjesto da kažem "ako bude glava, tj pismo" ja kažem "ako bude kazaljka sa lijeva tj. s desna""
Pošto nikada ne znam gdje je sekundara, šanse da ona bude sa lijeve ili desne strane kada u nju pogledam su 50:50,
a točno tolike su i šanse da izađe pismo tj. glava na novčiću.
Osim toga, sat uvijek imam.
Još jedna zanimljiva metoda:
Moj je otac običavao da se posluži novčanicom i serijskim brojevima ako bi sa nekim trebalo da baca novčić, a nemaju ga ni on, ni taj netko drugi.
Onda bi on izvukao novčanicu i rekao da gađa 5. znamenku, a taj drugi bi odabrao recimo treću.
Ko dobije veću dobija.
nadam se da će vam ovo postati zanimljiva metoda da odlučite svaki puta kada budete jako neodlučni.
Last edited: