Benarus satovi

dragon

New member
Zvanična tema za Benarus...

Benarus zvaničan sajt - LINK

Satovi ovog proizvođača su prilično popularni i uglavnom se veoma brzo rasprodaju što zbog relativno malih serija u kojima se proizvode što zbog prilično visokog kvaliteta izrade satova. Moray je jedna od serija satova koja se veoma brzo razgrabila i do ovih satova je jako teško doći, mada se pojavi tu i tamo u oglasima po koji polovanjak. Verovatno zbog velike potražnje i popularnosti, Benarus je rešio da izbaci Moray II seriju satova... i evo kako to izgleda...

Benarus seasnake.jpg

Benarus Remora.jpg

Benarus bronzetitle.jpg

Benarus mildiver.jpg

Nisam postavio sve verzije, imate ih na njihovom sajtu a cena za ove modele će biti 550 dolara (PVD 600 dolara)!

Šta mislite?

Re: Benarus satovi!

Dobri satovi ali sem worldiver gmt sa etinim mehanizmom 2893-2 i mesh narukvicom ni jedan nije po mom ukusu.Taj Worlddiver je 950 dolara,a u tom cenovnom rangu vec ima mnogo lepsih i boljih satova.

Sviđa mi se Moray II,vrlo(kućište Panerai homage)!!! Cijena od 550$ je sasvim ok za te karakteristike! Šteta što se neće prodavati sa čeličnom narukvicom-ona sa prvog Moray je odlična! Mislim da je jedan od best-buy ponuda!

Moray je imao odličnu narukvicu a i odličan je sat. Jedino što mi se ne sviđa kod Benarusa i novih malih proizvođača je što manje više svi imaju sličan logo. :( No mislim da je Moray prelep sat a obzirom na uglavnom pozitivne kritike koje sam čitao, verujem i kvalitetan...

Dobri satovi ali sem worldiver gmt sa etinim mehanizmom 2893-2 i mesh narukvicom ni jedan nije po mom ukusu.Taj Worlddiver je 950 dolara,a u tom cenovnom rangu vec ima mnogo lepsih i boljih satova.
Benarus Worldiver je isto fenomenalan sat i dopada mi se, mislim da ima odličan odnos cena/kvalitet. Verujem da bi sat mogao biti jedno $150 jeftiniji kada bi dolazio samo sa mesh odnosno samo sa jednom narukvicom. Ovako se u kompletu dobija čak 4 dodatne narukvice + mesh.

Last edited by a moderator:

Više se ne proizvodi, naslednik je odavno predstavljen al hajde da mučim još malo Vladana i eee sa još par slika ovog odličnog sata. :D
Možda urodi plodom pa ugledamo uskoro neki Benarus na forumu.

Benarus Moray

Tehničke karakteristike:

• Depth rated to 500m / 1640 ft.
  • Movement: Automatic, 21 Jewel Miyota 8215, 45 hour power reserve
  • Case: 316L stainless steel
  • Case diameter: 44 mm without crown
  • Dial diameter: 34 mm
  • Overall height: 14.5 mm (including domed crystal)
  • Lug width: 24 mm
  • Lug to lug length: 52 mm
  • Bezel: 120 click unidirectional rotation, solid stainless steel.
  • Crystal: Domed sapphire, anti-reflective coated on the interior
  • Bracelet: 24mm wide, 4mm thick, solid link, screw fasteners, brushed finish
  • Lume: C3 Super-LumiNova
  • 50 pieces produced of each color dial

Last edited by a moderator:

koliko ja znam - do sad niko. mozda se desi da se ja odlucim na taj korak, ali ne za megalodon vec za moray 2.

Hehe... ovo je sat napravljen za tebe! :)
Samo je mogao da bude malo jeftiniji! Mislim da je cena od 1000 dolara ipak previsoka. :(

Vala bas :). Inace cekam Moray 3 obicni da se pojavi pa da se utefterim na listu.

Ajde malo da osvežim temu. Nove sličice. Inače, liste za rezervaciju su zatvorene za sve ovogodišnje modele. Ako sve bude kako treba, prvi satovi će ugledati svetlost dana za nekih 5-6 meseci (čitaj 8-9 ;) )

Link
Benarus Automatic Dive Watches

Za sve one koji, kao i ja, vole odmah da vide a ne da prvo kliknu na link - sličice

Moray 3
moray3_01.jpg
moray3_02.jpg
moray3_03.jpg
moray3_04.jpg

Remora 2
remora2_01.jpg
remora2_02.jpg

E pa ipak ce morati da se klikne da bi se vedela velika slika ;) Ali to nije problem, jer su ovo prelepi satovi. Ja jedva cekam da se zavrsi proizvodnja, a znamo zasto ;) Mislim da je kolekcija Moray 3 nastavila dobru tradiciju predhodne dve serije.

Malo da osvežim temu - novi modeli ove kompanije (trenutno raspoloživi za kupovinu - informacije preuzete sa njihovog sajta)

Mil-Diver (nov model, nije bilo liste za rezervaciju vrlo je moguće da će biti u prodaji u nelimitiranoj seriji, ali uzeti sa rezervom)
Citizen-Miyota 9015 mechanical automatic movement, 47mm wide case, 45mm bezel, 22mm lugs, 3mm sapphire crystal, 316L stainless steel case, 90 click uni-directional bezel, BWG-9 Superluminova, screw down crown and case back, 500 meters water resistant, leather strap and 5 ring zulu, ships in a 5 watch travel roll.

dostupan u 2 boje - crna i maslinasto zelena i dva modela kućišta
01milbig.jpg02milbig.jpg

Remora (modeli preostali posle rezervacija)
Citizen-Miyota 9015 mechanical automatic movement, 42mm wide case, 22mm lugs, 3mm double domed sapphire crystal, sapphire bezel, 316L Stainless steel case and bracelet, 120 click uni-directional bezel, C3 Superluminova, screw down crown and case back, 500 meters water resistant, Steel bracelet and leather strap, optional rubber strap coming soon.

Dostupan u crnoj, plavoj, narandžastoj i maslinasto zelenoj
07remorabig.jpg

Megalodon 3 (modeli preostali posle rezervacija)

Dostupan u nekoliko boja
Swiss ETA 2824-2 Movement, 49mm at the bezel, 47mm wide case, 24mm lugs and bracelet, 4.5mm double domed sapphire crystal, 316L stainless steel case, black alloy lume bezel, 120 click uni-directional bezel, screw down crown and case back, 2500 Meters water resistant, automatic helium release valve, White/Blue Superluminova, custom made natural rubber strap, 2 types of clasps for the bracelet, tool to remove the bracelet
001big.jpg
TI47 (modeli preostali posle rezervacija)

Swiss ETA 2824-2 movement, 47mm wide case, 24mm lugs, 4mm double domed sapphire crystal, titanium case, 120 click uni-directional bezel, C3 Superluminova, screw down crown and case back, 2000 meters water resistant, automatic helium release valve, natural rubber strap and leather strap, tool to remove the straps.

greytibig.jpg

Moray 3 (modeli preostali posle rezervacija)

Citizen-Miyota 9015 movement, 44mm wide case, 24mm lugs, 3mm double domed sapphire crystal, 316L Stainless steel case, 120 click uni-directional bezel, C3 Superluminova, screw down crown and case back, 1000 meters water resistant, automatic helium release valve, natural rubber strap and leather strap, tool to remove the straps.

006moraybig.jpg012moraybig.jpg013moraybig.jpg
014moraybig.jpgblastedorangebig.jpg

Crvenog sam, inače, ja naručio, ali je zbog nekih nepredviđenih okolnosti kupovina istog propala...

Nova generacija Moray modela se pojavila. U ovoj generaciji samo crna boja za cifer. Trenutno ima 6 dostupnih satova. Ostalo je ili prodato ili rezervisano

Benarus Moray 4
[h=3]Specs[/h] - Swiss ETA 2824-2 mechanical auto movement
- 28,800 bph, hand wind, auto, stop second
- 44mm wide case
- 51mm lug to lug
- 24mm lugs / straps
- Over 3mm double domed sapphire crystal
- AR coating on the inside
- 120 click uni-directional bezel
- C3 Superluminova
- Screw down crown and case back
- 1000 meters water resistant case