Blancpain X Fathoms

milan zmaj

New member
Blancpain propisuje niz strogih zahteva za razvoj ovog DiveraX Fathoms na kojem je radio sam presednik i izvrsni direktor Marc A. Hayek i kao sam profesionalni ronilac i fotograf sam sat je imao veliko testiranje.
Osvrcuci se na podvodnu istoriju ovog brenda podseca na daleku 1953 godinu kad je po istom principu ali Jean-Jacques Fiechter direktor i jedan od najstarijih ronioca u Svajcarskoj razvio autentican Fifty Fathoms
(Све фотографије и видео би Марц А. Хајека)

blancpain_xfathoms_rangiroa11.jpg

Roneci u 11 metara dubokom lepom akavarijumu u Dubaiu Mall Aquarium,testirao je samu preciznost sata i rad svih funkcija i komfor sata.

Po recima samog direktora i samog coveka za testiranje rad sata na dubini od 50-55 metara do koje je isao ne pokazuje razliku od onih pocetnih 11 metara.
Superluminova boje i mat kuciste sve zajedno daju odlicne rezultate,dodajuci i duplu skalu koja pomaze pri pritisku u dubljoj i plitkoj vodi daje odlicnu funkciju adaptacije roniocu za predvidjenih 5 min dekompresije!
blancpain_xfathoms_rangiroa8.jpg

Sa svojih 55.56 mm deluje impresivno ali jako daje i jaku udobnost zbog samoh ronilackog odela i dobre vidljivosti !
Sam direktor kao strastveni ronilac hvali svog ljubimca kao nesto posebno za njega,sa bogatom istorijom ronilackih modela kaze da je je za njega ova X nesto sasvim posebno. Radjen je za potrebe samih profesionalnih ronioca a ne i za samu komercijalu. Dodatak novih materijala,nove tehnologije dolazi kao jedan od najekstremnijih ronilacih satova

blancpain_xfathoms_rangiroa9.jpg

Iako je sam test bio radi provere X.... sam Hayek je bio fokusiran i na realne uslove testa i samog okruzenja oko njega...
Blancpain_XFathoms_Rangiroa12.jpg

velika bela... i X

blancpain_xfathoms_rangiroa9.jpg

Blancpain_XFathoms_Rangiroa13.jpg

blancpain_xfathoms_rangiroa4.jpg

blancpain_xfathoms_rangiroa7.jpg

blancpain_xfathoms_rangiroa6.jpg

Prelepi vodeni svet

Last edited:
Inače, na jednoj od ovih slika nije Great white nego je jedna od Reef-grebenskih, "manjih" ajkula (najveći primerak sa kojim sa ronio je bila jedna ženka kod St.Martina i imala je oko 2,5-3m)... jako su druželjubive, i vole kontakt sa ljudima samo je fora da se uvek nosi olovno odelo jer hoće i da gricnu, a kad gricnu nije zabavno. ;) A sad sve pohvale za sat, uvek je lepo videti lep i kvalitetan ronilački sat, pogotovo sa opcijom za proračun dekompresije, svako ko je ronio sa bocama zna da je to možda i najbitniji deo priče.

MIlane odlican tekst, a fotke su prelepe. Ovakvi prizori deluju vrlo opustajuce, iako se u blizini nalazi Reef-grebenska ajkula.

Kad mi nadjes onako bas bas jeftino neki aparat da mogu da slikam i ispod vode rado cu da se slikam i pored velike bele....kornjace :))

Milane, ako ideš u Južnu Afriku, imaš organizovane izlete-zarone u kaFezu oko kog kruže velike bele od 5-6 metara, ali naravno takav zaron je potpun samo sa dobrim ronilačkim satom, a ovaj Blancpain sigurno može to sve da izdrži.

Brzo, koliko je sati?

blancpainxfathomslumethu.jpg

Po riječima kolega s portala preskup i preglomazan sat koji samo pokazuje moć Blancpaina.Ocjenjuju ga kao ružnog i nepraktičnog al ja bih samo rekao preskup.Da je pristupačniji cijenom više bi ruku krasio siguran sam.

Live pics by watchonista

blancpain_x_fathoms_live_pics_1.jpg

blancpain_x_fathoms_live_pics_5.jpg

blancpain_x_fathoms_live_pics_6.jpg

blancpain_x_fathoms_live_pics_8.jpg

blancpain_x_fathoms_live_pics_10.jpg

blancpain_x_fathoms_live_pics_11.jpg

blancpain_x_fathoms_live_pics_12.jpg

blancpain_x_fathoms_live_pics_13.jpg

blancpain_x_fathoms_live_pics_14.jpg

blancpain_x_fathoms_live_pics_15.jpg

Marc A. Hayek, CEO Blancpaina je malo testirao novi X Fathoms pod vodom. S obzirom da je ronioc i podvodni fotograf, nije ni čudo da ga je odveo na jedan test uron

Par podvodnih

blancpain-x-fathoms-uw-0.jpg

I fotke sa ove podvodne kamere

blancpainxfathomsrangiro.jpg

Još jednom sat je ovo samo za namjenu i to ronjenje i to za one dubljeg đepa!
Preuzeto s Portala Satova (tema by Nono-admin i vlasnik portala)izravni link na original temu Portal Satova - Forum - Pogledaj temu - Blancpain X Fathoms [VIDEO]

Back