Cape cod krpice za poliranje satova

stula

New member
vidim da dosta ljudi ovde koristi cape cod krpice za poliranje ali mi neke stvari nisu bas najjasnije, a verujem da nisam jedini :)

- jel mogu ujedno da poliram i pleksi i kuciste? jel moram da zastitim pleksi nekako pa njega posebno ili da ceo sat umuljam u krpu?

- jel smem da poliram sat ako je pozlacen?

- jel moze da skine neke tackice sa mineralnog stakla?

- za koliko poliranja mogu da iskoristim jednu krpicu?

hvala unapred a ja ako smislim jos nesto necu se ustrucavati da pitam :)

Ja sam hteo da pitam da li su se u međuvremenu pojavile i kod nas u prodaji.

Ja sam čuo da bi trebalo probati i Jim Dunlop, koje se mogu naći kod nas, ali sam u jednoj radnji izvisio pre oko mesec dana, jer su rekli da nemaju, ali da uskoro stiže. Ako je neko imao iskustva sa ovim krpicama, neka ih podeli sa nama. Ukoliko se niko ne javi u dogledno vreme, ja kupujem, pa ću preneti kako se ponašaju.

kakve su te krpice moze li sliku ja sam kod mene u jedan S.market nasao BRAZZO
ljudi polira nemate prestavu,to je tecnost premazete ostavite tako 2min sat pobeli,pa kad uzmete neke pocepane
gace i dobro izbrisati sat sija ko aj da ne kazem kako

Ovako izgledaju Jim Dunlop:
upload_5360_1_d.jpg

Ne znam kakve su, kada sam bio u radnji nisu ih imali, pa računam da je bolje da pitam pre nego što kupim. KOliko znam, koštaju oko 3,5 evra.

Ali coveku niko ne odgovori na pitanja. Ja cu na nekoliko koja mislim da znam. Ne treba polirati pozlaceno kuciste, jer se obicno ta pozlata vrlo brzo skine poliranjem. Krpicu mozes da koristis vise puta, sve dok se efekat poliranja ne izgubi. Mogu da se skinu tackice sa mineralnog stakla.

vidim da dosta ljudi ovde koristi cape cod krpice za poliranje ali mi neke stvari nisu bas najjasnije, a verujem da nisam jedini :)

- jel mogu ujedno da poliram i pleksi i kuciste? jel moram da zastitim pleksi nekako pa njega posebno ili da ceo sat umuljam u krpu?

- jel smem da poliram sat ako je pozlacen?

- jel moze da skine neke tackice sa mineralnog stakla?

- za koliko poliranja mogu da iskoristim jednu krpicu?

hvala unapred a ja ako smislim jos nesto necu se ustrucavati da pitam :)

hvala @tolarbo :)

vidim da ih svi hvale a ukazala mi se prilika da nabavim koju pa reko da vidim da li uopste da se zanosim.
imam nekoliko satova koji ceznu za poliranjem a ja jos nisam ovladao tehnikom :)

@vladan p
koji je to bosanski sajt, nije bosna toliko daleko koliko je cape cod :)

E,da sam znao da će toliko da vas traži link-postavio bih ga odmah :) U pitanju je mali oglas.Moderatori,ako treba-brišite.
CAPE COD® krpe za poliranje finih metala [Izbrisan] - PIK.ba

Evo dela oglasa -

Detaljne informacije

VRATITE SJAJ SVOJIM DRAGOCJENOSTIMA!
CAPE COD krpe za poliranje metala su meke pamučne krpe za višekratnu upotrebu koje sadrže pravu količinu izuzetnog sredstva za čišćenje, poliranje i zaštitu svih vrsta metala. Djeluju besprijekorno na visoko poliranim kućištima satova i nakitu od nehrđajućeg čelika, crvenog i žutog zlata, platine, srebra, bakra, bronze itd. Jednostavno brišu naslage i patinu, otkrivajući ogledalni sjaj. Juveliri, urari i kolekcionari širom svijeta prepoznali su ih kao vrhunsko sredstvo za uklanjanje mikro brazdi, finih ogrebotina, pohabanih mjesta, patine i naslaga, te za vraćanje visokog sjaja nakitu i vrijednim satovima. Lagane su za upotrebu i sigurne za SVE površine na satovima (kućište, rozeta, narukvica). CAPE COD krpe imaju prijatan miris vanilije i ostavljaju revolucionarni sloj koji štiti površinu od naslaga i patine. Proizvedeno u U.S.A., koriste se u cijelom svijetu. Pakovane po dvije u alumijski etui sa zatvaračem koji omogućava hermetičko zatvaranje i višekratnu upotrebu krpa.
Napomena: CAPE COD krpe nisu pogodne za upotrebu na površinama od bijelog zlata, stoga što bi takva njihova kontinuirana upotreba mogla, eventualno, rezultirati uklanjanjem sloja rodijuma i prouzrokovati laganu promjenu boje. Upotreba CAPE COD krpe na površinama sa mat finišem, može, eventualno, mat finiš pretvoriti u finiš visokog sjaja.

Artikal u prodaji sadrži:
1 etui od čvrste alumijske folije sa hermetičkim zatvaračem za višekratno zatvaranje
i dvije (cca 10x15 cm) CAPE COD vlažne krpe za poliranje finih metala.

Back