Casio G-Shock 110 - Podesavanje vremena

mrburns

New member
Pozdrav svim ljubiteljima satova. Evo kupio sam sportski sat, casio g shock ga-110 1A. Problem sa kojim sam se susreo jeste podesavanjem vremena analognog sata.Posto je sat digitalno/analogni, digitalni sam podesio ali analogni nikako ne mogu, tj ne mogu da shvati mna kom principu se steluje, jer mi stalno kazalje idu u krug i pokazuju neko levo vreme i ako podesim pravo. i pre sma koristio casio sat ali ovo mi se nije desavalo. problem je i sto sam slab poznavalac engleskog jezika.pa ako mzoe neko da mi objasni u kratkim crtama kako da podesim vreme, izgubih ceo dan oko toga :D

Da, skinuo sma ovo upustvo ali kazem slabo razumem engleski. ukapirao sam da kada se namesti digitalni sat analogni se podesi po njemu ali meni ne moze.Stvar koja me najvise muci, i ne mogu da skontam jeste opcija podesavanja HAND HOME POSITION CORRECTION. tu mogu da pomeram kazaljke ali svaki put kada namesti vreme i potvrdim, meni se kazaljke vrate u nazad nekoliko casova ili napred. :(

Ovo je podesavanja za seriju 100 na seriji 110 podesavanje je drugacije.Jer treba da se podesi pod opcijom HAND HOME POSITION CORRECTION parametri po upustvu. i onda se analogni podesi prema digitalno.Moze li neko malo detaljnije da objasni cemu sluzi ova opcija? Hvala

Casio kaže-
HAND HOME POSITION CORRECTION-služi za automatsko vraćanje kazaljki u propisan položaj ukoliko iskliznu iz mesta usled izloženosti jakom magnetnom polju ili fizičkom udaru.

Last edited:
Ma toliko su iskomplikovali namestanje da se za kratko vreme zaboravi, a uputstvo na srpskom je lose a na engleskom i ostalim jezicima knjiga ko ... sve u svemu ko nauci najlaksa podesavanja neka postavi na sajt i to je to.

Vidi druze ti si okacio modele,ali ti nema uputstva za namestanje sata tako da bi prepoznao modele koji se namesta.

Back