Casio vs. Seiko

Ovi seiko modeli deluju bas malo bar na mojoj ruci,
a imas ih kod Vitanova i u Sense shopu na akcijama negde su oko 12000

Pozdrav

A baš mi se dopao casio-bem-506L...hmmmm...
Seiko ima bolji mehanizam ili je sveukupna izrada bolja (kućište, staklo, narukvica...)?

@Kovenko
U Banja Luci živim, pa su mi Vitanov i Sense daleko, a svakako mi je kad naručujem preko ebay-a duplo jeftinije

Seiko SNDC05 < 80$
Seiko SNDC09 < 88$
Casio BEM-506L < 61 € ...
Casio BEM-501L < 61 € ...
cijene su sa uključenim "shippingom"

Last edited:
Seiko jeste bolji i prestižniji brend ali razlika između njega i Casia u tom cenovnom rangu nije tolika da bi samo zbog toga uzeo sat koji ti se manje sviđa.

Sta god uzeo od Seika i Casia neces zazaliti,uzmi onaj koji ti se vise svidja.Moj drug nosi Casio placen 50 maraka vec 15tu godinu 24/7,roni,pliva,trci sa njim i cudo i dalje radi bez greske,ja imam Seiko iz 1991 koji je kao nov i dan danas.To sto dobijas od te 2 firme to nema nigde na svetu za te pare.

ajoj ljudi pa ja nisam imao pojma kakva je ovo zaraza! :-)
satovi me nisu baš pretjerano zanimali, ali sam se htio informisati pa kupiti sebi pristojan...e u svom tom informisanju sam se izgleda "navuk'o"...

već gledam da nađem još jedan sa kožnom narukvicom, neku elegantniju večernju varijantu, može nešto slično Casio modelu iz prvog posta (smeđa narukvica, bijela podloga)...

Kolko sam puta u zadnjih mesec i nešto dana sedeo do dva noću i listao ebay, amazon i oglase. A u sebi mislim " ... 'bo ih forum, a i ja što sam se učlanio..." :D

Jedna prinova na putu, druga pred finiširanjem porudžbine...

@mladen_22 - svaka cast na izboru! Mozda sad da razmislis i o nekom automatiku ;)...

[off topic]
@nickname - join the club :lol:. Nego - najavi, sta si to porucio / sta ces poruciti?
[/off topic]

razmišljam o "navijaču" sada!
a čak me more grešne misli o ovakvom proizvodu...ispod 100$ košta, a dok se ne diplomira nema nade za nekog švicarca (osim eventualno polovnjaka nekog...)
20108316269813.jpg

[off topic]
@nickname - join the club :lol:. Nego - najavi, sta si to porucio / sta ces poruciti?
[/off topic]

Casio AW590 je kupljen, trenutno je u Amerikama.

A VRLO sam blizu da prelomim da uzmem i jedan od Seiko SNZG13 (čelična narukvica) ili SNZG15 (nylon strap) .

U svakom slučaju, muke teške.

Naravno, imam već i dugo(srednje)ročne planove:

I tako...

Last edited by a moderator:
^ Pa u sustini - nismo van teme (CASIO vs. SEIKO) :lol:.

Super ti je izbor! Svaka cast, postavi slike cim stignu satovi.

Sto se tice Seika - iako mu nylon bolje lezi - bolje uzmi sa metalnom narukvicom, a onda za male pare mozes da kupis bilo koju.

Takodje, i kad ovaj divni Hamilton Khaki King dodje na red - vidi da ga kupis na metalnoj narukvici, pa dokupi koznu (samo moje 2 pare t.j. 2 cents :)).

Kao i u većini "Japanskih" dilema, kada je u pitanju Casio vs. Seiko, odgovor je OBA :D

I da, razmišljao sam baš o "metalnim" verzijama. SNZG13 je $130 na 21jewels sa poštarinom, al sad ga nema na stanju. Čak sam bio večeras u Sense shopu, probao sam njega i onu manju verziju sa 7S26 mehanizmom. Definitivno je izbor pao na veći sat, na mojoj ruci SNK809 izgleda smešno.

@mladen_22 - dakle zaraza hvata zamah :). Parnis je prilicno lep sat i definitivno dobra i jeftina ulaznica u svet mehanickih satova. Treba imati u vidu da se radi o omazu (homage-u) IWC Portuguese-u, i da u odredjenom procentu moze da bude slabije kontrole kvaliteta.
Uz Parnis, razmisli i o Seiko ili Orient mehanickim satovima - nekako imaju vise integriteta ;). Ako se odlucis za nabavku Parnisa - obavezno poseti casovnicara da ti naulji i podmaze mehanizam - vrlo cesto dolaze prilicno suvi.

@nickname - a u kom si Sense shopu bio? posto u ovome u Knezu uopste nemaju seiko modele (samo Casio)

Pozdrav,

Last edited by a moderator:
^ Premierworld salje u Srbiju ali SNZG salju samo u Amerike i Aziju :(, kao i Monstere. Tu imas dve opcije - da im pises i trazis da ti dozvole slanje u Srbiju ili da prijavis adresu npr. u USA, izlicitiras sat pa kad ti posalju Profakturu kazes - promenio sam adresu, posaljite u SRB ;).

BTW - kad je osnovna cena 124$ ne kreces sa 120$ :lol:. Imas 3 puta pravo da ponudis i kreces od npr. 90 ili 100$... mozda i prodje.

Back