CITIZEN Chrono radio controlled

ANGEL

Banned
Jedinstvena Citizenova Eco Drive tehnologija koristi svetlost, prirodnu ili vestacku i pretvara je u energiju koja pokrece sat.

Citizen%20ECO%20DRIVE.jpg

images

Gents quartz chronograph watch - radiocontrolled
Receives time calibration radio signals that keep the displayed time accurate
Eco-Drive Promaster Pilot
Solar powered, no more battery change - 180 day power reserve
Sapphire glass
Stainless steel case
Genuine leather wriststrap
Screw-down crown and caseback
Rotating bezel
Luminous hands and markers
Aviation slide rule operated by crown at 8 - flight time and distance calculation
Stopwatch 1/20 sec
Dual time
24 h time display
Day and date display
Alarm
Water resistant to 200 m
Case size: 43 x 43 x 12 mm (W x H x TH)

Nadam se da ce sat biti u mojoj kolekciji ako me Vi ne ubedite u suprotno???
Cena ovog sata je 49. 990 RSD

A to je, na slici, sat sa desne strane?!
Ako želiš Citizen, ako želiš Eco-drive, ako si ograničen na kupovinu u Srbiji i ako si zaista spreman da izdvojiš toliko novca za sat koji nije mehanički samo napred. Mišljenja sam da je reč o kvalitetnom satu i više nego dopadljivog dizajna i neću da te ubeđujem u kupovinu drugog sata. Mada je za moj ukus Nighthawk i dalje broj 1.

Nemoj nikom da kažeš, naša mala tajna, ali pogledaj sledeći link. :D

Pozdrav

Da sa desne strane, levi je dosta jeftiniji. Znam za tajnoviti link, heheh :)

Video sam tu ponudu, nije velika razlika u ceni, a ovaj bi bio kupljen u prodavnici...........
Cekam i dalje na Rusa ali ovaj sat mi se nekako bas cudno dopao.
Verovatno zbog Seika kojeg imam, obozavam njegov mehanizam pa su mi sada Japanci dopadljivi. :)

Pozdrav Dragone........:)

Zaista odlican sat! Ako se odlucis za njega, a ne vidim zasto ne bi, srecno pri kupovini! ;)
Inace, prednosti u odnosu na Nighthawk:
- Receives time calibration radio signals that keep the displayed time accurate
- Sapphire glass
- Stopwatch 1/20 sec
- Day display
- Alarm
S' tim da je skuplji oko 15k dinara, ako gledamo cene kod nas u radnjama.. Sto i nije tako mnogo po meni, ako se uzme u obzir sve gore navedeno.. :)

Pozdrav :itsme:

Da li ta radio kontrola funkcionise i kod nas? Koliko se secam (nesto me mnogo mrzi da ponovo proveravam :D ) ta je funkcija ogranicena na Japan i okolinu, i deo SAD?

ne bih sad da skrecem temu, ali verovatno bih ovo pitao i da nisam ja postavio navedeni oglas:
koja je tacno prednost apsolutno identicnog sata placenog 20% vise "u prodavnici" ?

Ne bežis od teme jer si spomenut u njoj.
Razlika je u tome sto u prodavnici vec dobijas tih 20% kao i u svim prodavnicama u Beogradu. Kada sam zatražiš pa čak i sami prodavaci ponude popust na sve satove ako vide da si bas zainteresovan. Za Zenitov sat sam dobijao popus i do 850€. a da sam hteo da uzmem i burme kod njih cena bi bila još pristupacnija.
Za zainteresovane ljude koje žele dobar popust na skupim satovima ostavljam ime prodavca u privatnoj poruci, radi se inače o prodavnici MAESTRO JEWELES...

Sada cu ja malo pobeci od teme i izvinjavam se svima! Popust na satove i malo srece imate u S & L Jewalry & Watches...BPM Watches...TIME SQUARE...A, popust za navedenog Citizena postoji u O"CLOCK Tame...........:)
Sreća vam i nije toliko potrebna koliko fina reč i ljubazan osmeh....Pozdrav...:)

Da li ta radio kontrola funkcionise i kod nas? Koliko se secam (nesto me mnogo mrzi da ponovo proveravam :D ) ta je funkcija ogranicena na Japan i okolinu, i deo SAD?

Ne verujem ni ja da rade kod nas ali verujem da bi mi dobro došle kada bi otišao u Japan. :D
Iskreno bilo mi je i čudno kada sam pročitao za te funkcije ali ajde.... Podrav

Postoje modeli koji su namenjeni Japanskom tržištu i oni se naravno sinhronizuju samo u Japanu. Modeli koji se prodaju kod nas su namenjeni Evropskom tržištu i kao takvi se mogu sinhonizovati sa predajnikom postavljenim u Nemačkoj u gradu Mainflingenu blizu Frankfurta čiji signal pokriva radius od oko 1500km.
Inače model na slici desno je jedan od najlepših modela koje Citizen proizvodi po mom mišljenju. Model iz te linije koji mi se najviše sviđa je namenjen japanskom tržištu i proizvodi se u ograničenoj seriji od 3000 komada godišnje. U pitanju je model:

PMP56-2933

PMP56-2933.jpg

PMP56-2933_2.jpg

Ostali modeli iz ove serije su PMP56-2931 i PMP56-2932.

Ovi modeli su zaista najlepši, ali što se tiče funkcionalnosti preferiram modele PMP56-2901 i PMP56-2902, jer umesto funkcije hronografa imaju funkciju večitog kalendara koju smatram daleko korisnijom.

Modeli koji su namenjeni Evropskom tržištu sa preporučenim maloprodajnim cenama slede: AS4020-28E (499€), AS4020-52E (550€), AS4050-51E (650€), AS4050-01E (550€).

Drugi najlepši Citizen sat po mom mišljenju je:

PMV65-2242

PMV65-2242_1.jpg

Ovaj model se kao i PMP56-2933 izrađuje u ograničenoj seriji i ono po čemu su oba modela karakteristična je DLC (Diamond Like Carbon) površinski tretman kućišta i narukvice koji onemogućava njihovo grebanje. O ovom satu je pisano i u sledećoj temi.

U svakom slučaju u pitanju su odlični satovi kod kojih ne možeš pogrešiti. Izgledaju mnogo bolje uživo nego na slikama, i ostavljaju utisak mnogo skupljih i ekskluzivnijih satova.
Definitivno moja preporuka.

Pozdrav,
V.S.

zdravo ljudi....nisam znao da postoje domacji sajtovi koji se bave ovakvom tematikom :D...veoma dobro poznajem citizen satove zato sto sam radio u inostranstvu sa njima...zeleo bih da dodam da radio control na ovim satovima radi svuda u svetu (znam to zato sto menja vreme sam dok prelazim iz jedne vremenske zone u drugu...putovao sam iz baltimora do beograda) radio tornjevi su postavljeni svuda u svetu a za evropu konkretno postoji samo jedan u nemackoj.

Last edited by a moderator:
zdravo ljudi....nisam znao da postoje domacji sajtovi koji se bave ovakvom tematikom :D...veoma dobro poznajem citizen satove zato sto sam radio u inostranstvu sa njima...zeleo bih da dodam da radio control na ovim satovima radi svuda u svetu (znam to zato sto menja vreme sam dok prelazim iz jedne vremenske zone u drugu...putovao sam iz baltimora do beograda) radio tornjevi su postavljeni svuda u svetu a za evropu konkretno postoji samo jedan u nemackoj.
Hvala na otkrivenoj dilemi, pomogao si dosta!!! :D
Naravno, ovaj sajt se bavi svim satovima. Postavi svoju temu i svi će rado učestvovati sa svojim znanjem.

Pozdrav i dobro nam došao.......:D

Vladane, sat koji sam video Citizen JY0020-64E je moj drugi favorit, kada budem kupovao sat dvoumiću se baš dobro izmeću njih, a razlika u ceni je samo 1.000 RSD

jy0020.jpg

vladane, igore abramovicu, hvala na otklonjenim dilemama u vezi sa radio sinhronizacijom! :) (bas su se stisli ti Japanci, mogli su bar jos jednu antenicu da postave u Evropi. ;) )

@ igor angeleski - bice to hamletovska dilema, svi ovi satovi izgledaju fenomenalno! :D

Po meni je Skyhawk daleko lepsi sat,e sad ukusi se razlikuju i o tome ne vredi raspravljati.

Rus_PA...prelep je, zbog njega i postoji dvoumica koju cu nadam se resiti uskoro...:D

sima hrabri...baš Hamletovska dilema, to me i brine...:)

Last edited:
rekoh da ima jedna antena u Shvabiji :D radio control ne radi na aljasci i na karibima(licno sam proverio) zato sto je u americi najblizi radio toranj u denveru cini mi se :D
vladane, igore abramovicu, hvala na otklonjenim dilemama u vezi sa radio sinhronizacijom! :) (bas su se stisli ti Japanci, mogli su bar jos jednu antenicu da postave u Evropi. ;) )

@ igor angeleski - bice to hamletovska dilema, svi ovi satovi izgledaju fenomenalno! :D

Vladane, sat koji sam video Citizen JY0020-64E je moj drugi favorit, kada budem kupovao sat dvoumiću se baš dobro izmeću njih, a razlika u ceni je samo 1.000 RSD
Uff, stvarno težak izbor, ali neću ništa da komentarišem najbolje je sam da odlučiš. Ipak, zavidim ti, slatke su to muke... :)

Pozdrav,
V.S.

Back