Citizen Eco-Drive Calibre 8700 Series BL8004-53E E870-S015294 HST

Mardz Simpson

New member
Postovani poznavaci mehanike satova,
elem pojavio mi se problem na gore pomenutom satu koji sam kupio preko discount watch storea pre 1 god i 5 meseci.
Posto nisam nosio preko zime sat vec ga odlozio u regal gde je bio otkriven, sat je zastao na 10:02:28 datum 26 Subota, e sad pretopstavljam da je to bio Februar ove godine.
Napominjem da nije padao bio izlagan ekstremno niskim i visokim temperaturama i svega je par puta nosen na ruci u prigodnim prilikama.
Malo mi deluje nemoguce da se totalno istrosila baterija tj da joj nema leka za ponovo pokretanje.
Sta mi vi savetujete koliko da ga drzim na dnevnoj svetlosti i nocu pored neke 100wati na nekih 1 met udaljenosti od nje.
Da li je to vredno pokusaja i koliko da drzim dana pokusavajuci da ga podignem iz mrtvih.
Kako cu da znam da je proces punjenja zapoceo ili je na sredini ili je napunjena baterija i da li ce sam sat da se pokrene gde je zastao?
Malo mi je cudno jer sam negde procitao da eko drive baterije drze i do 14-20 godina.
Ukoliko je baterija u pitanju koliko bi me kostala zamena iste?
Hvala na odgovorima!

Da to su ti linkovi. Ali ako se ne snadjes javi se pa cemo resiti problem. Inace baterije ne drze 14-20godina. Drze toliko koliko pise na ovom linku, za odredjeni model. Od pola godine do godinu dana je najcesci period praznjenja. Medjutim moze da bude i kraci ukoliko nije sat dobro napunjen, ili ako je bio na jako hladnom mestu.

@skydiver @tolarbo
Hvala na linkovima i savetu.
Juce sam ga drzao na dnevnoj svetlosti ne bas direktno na suncu i celu noc na 100w sijalici oko 1 metar od nje i sad sam ga opet stavio na dnevno svetlo.
Ocekivao sam neki znak ali avaj nista!
Mehanizam je E870 i saznao sam da moze da radi 6 meseci kad je full napunjen ili 1,5 godinu sa "power save" funkcijom ali nigde ne pise kako mu dati CPR :-) da opet krene.
Znaci nesto kao neka ponovna aktivacija, glavni reset.
Neznam sta da mislim a tako odlican sat.....
Citamo se i dalje!

Piše tamo na onom drugom linku, izvučeš krunicu, sačekaš 30 sekundi, podesiš tačno vreme i vratiš krunicu. Probaj ovo

edit: sad videh da ne piše na drugom linku, ali mislim da sam pročitao negde da je to postupak, probaj, ništa te ne košta

Nasao sam link
How to Restart Citizen Eco-Drive Watches | eHow.com
Medjutim ni to nedaje rezultat, izgleda da je totalno prazan.
Zvao sam Bomar u Beogradu i rekli su mi iako malo iznenadjeni sto je totalno stao da izvucem krunicu u 2-gi polozaj i da tako punim sat.
Probacu i taj nacin ili da nazovem servis u Novom Sadu koji radi od 12-16h pa da pitam njihovo misljenje.
2990 dinara je u BG baterija

Back