Citizen i Orient satovi - potrebne informacije

magic23

New member
Potrebna mi je pomoc!!!
Imam dva sata, Citizen i Orient (oba automatici), stari su preko 15 god, a ne znam nista o njima...
Pa bih voleo saznati koje su god proizvedeni, mozda model...

Pokusacu da nalepim slike, pa ako se nadje neko ko bi mogao da pomogne nek\' se javi...

Re:Pomoc....

Mozes pored slika navesti podatke koje mozes da procitas na samom kucistu sata (sa zadnje strane kucista).
To bi trebalo da nam da neke dodatne smernice i podatke o tim modelima satova.
Pozdrav!

Za sad cu staviti sliku Orienta...
Posto nemam pri ruci kvalitetan fotoaparat, slikao sam s mobilnim, pa je slika mutna i vidi se refleksija....

Na poklopcu je gravura Orient-a, i neki br:
G 469672-4CPT
Nadam se da ovo malo pomaze....
i sat je kupljen u nekoj arapskoj zemlji... :)

P.S.Kad budem dosao do kvalitetnog digitalnog aparata s makro modom,pokusacu postaviti kvalitetnije slike, i za Citizen....

Pozzz
02_11_08_2308.jpg

Ne znam da li sam uspeo postaviti sliku...
posto mi nije najjasniji princip kacenja slika...
da li je zbog rezolucije???
02_11_08_2308.jpg

bok
orient sa vječitim kalendarom automacki mehanizam orient46941 21 rubis
Svi koje sam imal na popravku su kupljeni na bliskom istoku prilikom rada naših poduzeća tamo.
Posjedujem isti nažalost sa oštećenim brojčanikom

Hvala na informacijama watchmag01...:woohoo:
interesuje me jos nesto...
Sat malo kasni, tj. na svaka 2-3 dana se javlja kasnjenje od oko minut, mozda malo vise (ipak sat vise od 15 godina nije uopste koristen)...
Da li je moguce podmazati mehanizam,da se eliminise kasnjenje???

jos jedno pitanje...
Da li Orient (ili neki drugi proizvodjac) jos uvek proizvodi satove sa vecitim kalendarom? posto mi se veoma svideo takav dizajn, pa bih voleo kupiti slican sat ako postoji na trzistu...(i cena me zanima):)

magic23 wrote:
Hvala na informacijama watchmag01...:woohoo:
interesuje me jos nesto...
Sat malo kasni, tj. na svaka 2-3 dana se javlja kasnjenje od oko minut, mozda malo vise (ipak sat vise od 15 godina nije uopste koristen)...
Da li je moguce podmazati mehanizam,da se eliminise kasnjenje???

jos jedno pitanje...
Da li Orient (ili neki drugi proizvodjac) jos uvek proizvodi satove sa vecitim kalendarom? posto mi se veoma svideo takav dizajn, pa bih voleo kupiti slican sat ako postoji na trzistu...(i cena me zanima):)

Siguran sam da ce nakon ciscenja i podmazivanja mehanizma sat raditi kao nov, orient mehanizmi su poznati po svojoj dugovecnosti.

Sto se tice satova slicnog dizajna mogu se i dalje kupiti, pogledaj recimo sledecu online prodavnicu:

http://www.longislandwatch.com/Orient/Orient_Watches-5.htm

Cena je stvarno prava sitnica (159 USD) ;)

Pozdrav,
V.S.

bok
samim podmazivanjem bez čišćenja možeš napraviti samo gore nego što je sada, isto ti ne preporučujem da ga stalno nosiš prije nego napraviš servis.Najćešća greška prilikom servisiranja je nepravilno i prekomjerno podmazivanje.ukoliko sat ne planiraš nositi servis nije potreban ,jedino u slučaju da je počeo korodirati.
Satove koje ne nosite nemojte držati u ladicama,vetrina u primaćoj sobi je idealno mjesto,vama je na oku ,gosti im se dive a žena šizi jer mora brisat prašinu sa njih:P

A za servisiranje, dal\' mi mozes predloziti neki servis (po mogucstvu u NS-a, a moze i Beograd), posto nisam bas upucen....:dry:

a sto se tice ove cene od 159USD, i nije preterano visoka, s obzirom da su satovi koje sam gledao, u rangu 10000-20000...B)
a mislim da je to pametna investicija, pogotovo sto vek trajanja jednog sata nije kao vek trajanja npr mobilnog telefona koji zastareva posle godinu dana...:cheer:

watchmag01 wrote:
bok
samim podmazivanjem bez čišćenja možeš napraviti samo gore nego što je sada, isto ti ne preporučujem da ga stalno nosiš prije nego napraviš servis.Najćešća greška prilikom servisiranja je nepravilno i prekomjerno podmazivanje.ukoliko sat ne planiraš nositi servis nije potreban ,jedino u slučaju da je počeo korodirati.
Satove koje ne nosite nemojte držati u ladicama,vetrina u primaćoj sobi je idealno mjesto,vama je na oku ,gosti im se dive a žena šizi jer mora brisat prašinu sa njih:P

ja ovaj sat nosim svakodnevno, nisam znao da mu je servis neophodan, to sam sasvim slucajno cuo.... a inace sat je stajao u nekoj fioci oko 15 god, i bas sam se iznenadio u kakvom je stanju, rolex replica kellot sem izgrebanog stakla, tacnije plastike... nisam ni ocekivao da ce proraditi...

bok
servis mehaničkog sata je kao i sa servisom auta,možeš vozit na istom ulju 200 000km ali kad stane nemožeš rešiti kvar samo sa promjenom ulja

OK, shvatio sam poruku, pa cu sat brze-bolje dati na servis... :)

Inace, interesuje me koliko para se treba izdvojiti za servis, i za koliko vremenski se odradi...
:silly:

Back