Citizen-Miyota 8203

d1d

New member
1zqre2p.gif

Mehanizam koji Citizen ugradjuje u neke od najskupljih diver satova koje ima u ponudi. On se nalazi i u cuvenoj AutoZilli (NH6930-09F). Mehanizam je vec dugo u ponudi Citizena (Miyote), tri i po decenije, a uz prvu generaciju tu je i druga, sa oznakom B.

I gen. 8203, danas se I generacija naziva i A (8203A), izvorno je bila bez oznake.

241pa3m.jpg

II gen. 8203B, na mehanizmu ne stavljaju oznaku B

vxi6ug.jpg

Specifikacije kod oba mehanizma:
21 jewels

21,600 bph
power reserve 45h

automatic ball-bearing rotor only winds in one direction
quickset day/date
non hacking
manual winding capability
11.5''', Dm= 25.6mm, H= 5.67mm

Iskustva?

Odličan mehanizam, izuzetno pouzdan, ni malo "svilen" i može dosta torture da izdrži. Često je out-of-the-box unutar cosc specifikacija. Rekao bih da nema tu finoću koju pruža jedna eta prilikom navijanja uz pomoć krunice ali generalno, po meni, bolji mehanizam od konkurentnog 2824 i njegovih derivata.

Dobar mehanizam ali ipak je ETA 2824 najsportskiji mehanizam. Tako da....tu nema debate.

Mmmmmmm... da. :bebored:
Tema je Miyota 8203 ali ću te ipak zamoliti da obrazložiš ovu tvoju izjavu? Kako to misliš nema debate i šta si mislio da kažeš sa ovom tvrdnjom o 2824-2?

Daaa da obrazlazem, da odem u off topic pa da me ti opet banujes.....aaa neee. Najizdrzljiviji mehanizam od svih, ja procitao na forumu svet satova. Ugradjuje se u najvise sportskih satova.

Pa da, ako malo bolje pogledate videcete da je jedina razlika u 30 god. postojanja kako neki kazu, u boji i obliku rotora ili zamajca od automata za navijanje. A sa druge strane imate more "sportskih verzija" eta 2824. Eto morao sam da kazem :)

moraću opet ovako
Mmmmmmmm... da. :bebored:
Ja sam lepo rekao, nemojte verovati svemu što pročitate na internetu. Ona tema nije bila preterano ozbiljna a ovo za banovanje neću da komentarišem. :)

Na stranu to što si pročitao o ETA 2824-2 mehanizmu, hajde ti mi objasni zašto misliš da je taj mehanizam najizdržljiviji od svih?

Pa zato sto je i nas domaci YUGO takode imao tog tipa promene karoserije koje nicemu ne sluze, a na konto toga su i menjali cenu. sto je uradio i citizen sa miyotom

Mani ti čoveka, taj je padobranac... njih ne priznajemo :laugh: ... TI mi objasni zašto je ETA 2824-2 najizdržljiviji i najsportskiji mehanizam od svih?

Pored Lemanie 187x, ovo je naj naj radni mehanizam na svjet. Nemoj da moram da navodim sve satove u kojima je. Vrh. Ova Miyota je jako dobra ali nije ETA.:nono: Odosmo u off a vec ima tema o ova dva mehanizma.

Nikola, to što si napisao i dalje nije objašnjenje već izbegavanje odgovora. Molim te da mi obrazložiš zbog čega je ETA 2824-2 naj naj radni mehanizam na svetu i zbog čega ne treba diskutovati o Miyota 8203 kao što si to naveo u prvoj poruci!

d1d
Da, to je praktično jedina razlika... dekoracija, navodno bolje regulisan mehanizam što bi moglo da bude objašnjenje i za veću out-of-the-box preciznost i lakši rotor. U suštini, nema značajnog tehničkog unapređenja mehanizma.

Prvo dragone ja nisam Nikola, moj nick je nikola0406, ali ne zovem se Nikola. Drugo zasto da ja obrazlazem o tom mehanizmu kada on sam sebe reklamira i potvrdjuje godinama, a mnogo proizvodjaca kucista satova i nalepnica na sljastecim kutijama ga stavlja u svoje top radne satove. Primer je i vrhunski proizvodjac radnih satova Oris.

Citizen Miyota 820x se kao i ETA 2824 proizvodi preko trideset godina, oba mehanizma su predstavljena u približno isto vreme tako da se oba mehanizma reklamiraju i potvrđuju godinama... u stvari, decenijama. No dobro, ja odustajem od diskusije. :)

U svakom slučaju, stojim iza onog što sam napisao u prvoj poruci ove teme...
Odličan mehanizam, izuzetno pouzdan, ni malo "svilen" i može dosta torture da izdrži. Često je out-of-the-box unutar cosc specifikacija. Rekao bih da nema tu finoću koju pruža jedna eta prilikom navijanja uz pomoć krunice ali generalno, po meni, bolji mehanizam od konkurentnog 2824 i njegovih derivata.

Prvo dragone ja nisam Nikola, moj nick je nikola0406, ali ne zovem se Nikola. Drugo zasto da ja obrazlazem o tom mehanizmu kada on sam sebe reklamira i potvrdjuje godinama, a mnogo proizvodjaca kucista satova i nalepnica na sljastecim kutijama ga stavlja u svoje top radne satove. Primer je i vrhunski proizvodjac radnih satova Oris.
Mislim da je Nikola,koji se ne zove Nikola već nikola ( sa malo n ),mislio na post jednog priznato/etabliranog/top grade člana foruma,kojem ovaj veruje svaku reč koju pročita.Otud je nikola stao u stranu tog sportko-brdsko-radnog mehanizma ETA 2824....:secret:

Back