Citizen nighthawk

MrDrum

New member
Cao ljudi,

Nedavno sam kupio Citizen Nighthawk za evropsko trziste u Sense doo radnji u Knez Mihailovoj. Uz sat sam dobio booklet sa uputstvom i garanciju na dve godine. Garancija je na srpskom jeziku, postoji pecat firme, broj model, serijski broj sata, i to deluje ok.

Medjutim mene kopka to sto kada sam par meseci pre toga u Bomaru kupio Citizen ny0040, dobio sam internacionalnu granciju na engleskom jeziku (citizen international guarantee), to je knjizica na cijem kraju je pecat Bomara, serijski broj sata itd...Ali u Bomaru nisam dobio booklet sa uputstvom.

Kakva su vasa iskustva sa Sense doo? Da li neko mozda zna razloge za ove razlike?

Nešto sam gledao po Bomarovom sajtu sasvim nevezano za tvoj sat, pa mislim da je odgovor u tome što Bomar često daje uputstvo u PDF-u koje se može preuzeti sa sajta. Evo linka za uputstvo za tvoj sat:
https://bomar.rs/citizen-promaster-navy-ny0040-09ee

Pretpostavljam da su razlike usled toga što jedan prodavac daje knjižicu, a drugi je obezbeđuje na sajtu. Od Sense sam davno kupio jedan Casio, meni su bili OK, a koliko vidim na forumu, niko se nije žalio na njih.

Bomar ce ti dati 5 godina medjunarodne garancije
Cini mi se da sense nije ovlasceni prodavac

a sto se tice iskustva sa njima licno imam pozitivno a do sada nisam naisao na (opravdanu) zamerku

Da, i ja sam pretpostavio da je to zato sto nisu ovlasceni prodavci,
mada sat ima i serijski broj i sve deluje legitimno...

Sat je ok skroz. Bomar ga ne prodaje jer ga Citizen više ne proizvodi.

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Da, i ja sam pretpostavio da je to zato sto nisu ovlasceni prodavci,
mada sat ima i serijski broj i sve deluje legitimno...

Mislim da tu nema problema jer ako već postoji međunarodna garancija koju priznaje proizvođač, a koju ovlašćeni serviser mora priznati, plus obaveza prodavca da obezbedi servis, onda je sve u redu. Znam da je sličan problem postojao kod nas sa Appleovim proizvodima. Do pre nekoliko godina nismo imali zvaničnog uvoznika i servisera, ali mogli su se kupiti u nekim prodavnicama sa sve računom, plaćenom carinom i ostalim obavezama. Ukratko, mislim da kupac ovde nema problema ukoliko prodavac zaista obezbedi sve što garancija podrazumeva, a nemam podatak da se dešava ništa suprotno tome.

@MrDrum

Kupio sam pre nešto više od dve godine upravo ovaj sat u Sense-u, i da budem iskren nisam se mnogo osvrtao na to da li je u pitanju garancija prodavca ili internacionalna proizvođačka, jer je Sense poznat i cenjen prodavac i od njih sam već kupio nekih 5-6 satova u razmaku od 15 godina i ne sumnjam da bi se oni potrudili da reše bilo koju eventualnu reklamaciju koju bi kupac imao. A verujem i Citizenu da je dobro sastavio Nighthawk i da neće biti potrebe za potezanjem garancije :)

Back