Citizen nj0100

amiocinovic90

New member
Poštovanje, šta mislite o satu sa linka?
Da li ga preporučujete kao prvi automatski sat, ili biste uzeli neku npr Seiko 5-cu?

https://bomar.rs/citizen-nj0100-89l

Šta možete da preporučite za ulazak u svet automatskih satova?

Unapred hvala na odgovorima!

Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka

Preporuka za sat. Ja ga imam, samo u crnoj boji sa kožnim kaišem.

Lepše izgleda uživo, nego na slikama.

Da li ste mu merili preciznost mehanizma?

Koliko odstupa na dnevnom/nedeljnom nivou?

Da li ste mu merili preciznost mehanizma?

Koliko odstupa na dnevnom/nedeljnom nivou?

Nisam. Zaista mi nije poznat podataka kakva su mu odstupanja. Kako satove nosim u toku radne nedelje, a preko vikenda ne, ukoliko neki sat nosim više od jedne nedelje, on stane do ponedeljka, pa ga onda u ponedeljak doteram, i u toku te nedelje ne primećujem neka značajnija odstupanja (nije mi bitno da je tačan u sekundi), ali da budem iskren, nisam se time ni bavio.

Ako hoćeš preciznost, za male pare, onda je bolje rešenje kvarc. U početku, kada sam kupio svoj prvi mehanički sat, Seiko SNK809K1, sam 20 puta dnevno proveravao tačnost. Kako sam kupovao više satova, prestalo je da mi bude bitno da bude "tačan u sekundi". Sada imam 3 mehanička sata i 4 kvarcnih, i sve ih podjednako nosim.

U svakom slučaju, preporuka za sat. Nije skup, a lep je i jednostavan.

Nisam. Zaista mi nije poznat podataka kakva su mu odstupanja. Kako satove nosim u toku radne nedelje, a preko vikenda ne, ukoliko neki sat nosim više od jedne nedelje, on stane do ponedeljka, pa ga onda u ponedeljak doteram, i u toku te nedelje ne primećujem neka značajnija odstupanja (nije mi bitno da je tačan u sekundi), ali da budem iskren, nisam se time ni bavio.

Ako hoćeš preciznost, za male pare, onda je bolje rešenje kvarc. U početku, kada sam kupio svoj prvi mehanički sat, Seiko SNK809K1, sam 20 puta dnevno proveravao tačnost. Kako sam kupovao više satova, prestalo je da mi bude bitno da bude "tačan u sekundi". Sada imam 3 mehanička sata i 4 kvarcnih, i sve ih podjednako nosim.

U svakom slučaju, preporuka za sat. Nije skup, a lep je i jednostavan.
Hvala puno na odgovoru!

Ako bih morao da preporučim ulazni sat (naravno podrazumeva se ograničeni budžet)
svakako bih birao između Seiko-a i Citizen-a a sobzirom da su u Seiko u baš zastranili u poslednje vreme
neprikosloven je Citizen Navy 0040

Dobar tekst (moj :D:D;);)) http://www.svetsatova.com/forum/f14...uparništva-među-japanskim-satovima-12824.html jeste da su fotkice nestale (mogao bih sa moderatorima da vidim mislim da ih još imam) ali poenta se da razumeti....
Citizen je prelep, hvala na odgovoru!

Back