Da li forum radi brže?

Da li forum radi brže?

• Total voters
    19

Vladan-Stevanovic

Administrator
Staff member
Pozdrav svima,

zamolio bih vas da u ovoj temi iznosite utiske o brzini rada foruma u narednom periodu, jer nam je to bitno za dalji rad na optimizaciji koju smo započeli večeras (http://www.svetsatova.com/forum/f62/obavestenja-u-vezi-sa-radom-foruma-4294-2.html#post72627).

Konkretno, želeo bih da čujem da li se primećuje neko ubrzanje prilikom čitanja/pisanja, i ako možete da ostavite svoj utisak u anketi. U ovoj anketi se može glasati više puta, zbog toga što očekujemo inkrementalna poboljšanja u narednom periodu.

Hvala unapred.

Da,malo brze.
Ili je to mzda samo tzv.placebo efekat.
Uglavnom,forum nije spor uopste i to je najbitnije. :)

Hmm, čudi me da ima tri člana koja nisu ništa primetila?

Shmizla i ja smatramo da radi primetno brže, e sada koliko to zavisi od brzine Internet konekcije koju svako od nas koristi ne znam... Naša je 4Mbps i stvarno se vidi razlika, ne samo pri čitanju već i pisanju poruka.

U svakom slučaju svaki komentar je dobrodošao.

Moram da priznam da nisam primetio. Doduše, od pre dva dana imam novog provajdera i veću brzinu, tako da je forum ionako brzo funkcionisao. Ni sa starom brzinom nisam imao problema, a forum mi je dobro funkcionisao i ranije.

Kad razmislim mogu da kazem da radi brze, ali ne mogu da kazem da sam osetio neko veliko ubrzanje. Moguce je da ubrzanje zaista i jeste veliko, ali je tesko to primetiti. Da sam znao na primer da ce od dana tog i tog forum poceti da radi brze, obratio bih paznju, pa bih sigurno i video vecu razliku.

cini mi se da malo brze ucitava prvu stranu, ja imam 12 mb, pa nikad nekih problema nisam ni imao:)

Moja brzina je 4Mbs i nikakvu promenu nisam primetio, što se brzine tiče (šta više, čini mi se da mi je još sporija). Mislim i da browser sa tim ima veze, te ću probati sa nekim drugim . Opera sama od sebe baguje , jer je sva "nafrizirana" , ali mi neke njene funkcije trebaju i navikao na nju. Probaću sa google-ovim Chrome-om...

cini mi se da malo brze ucitava prvu stranu, ja imam 12 mb, pa nikad nekih problema nisam ni imao:)
@ Serb
Bas htedoh da se pohvalim sa brzinom od 10 MB,ali vidim da je sporo,naspram tvojih 12!:lol:

Salu na stranu,ja ne promecujem nista. I ranije je sve brzo ucitivano,tako da mi dodje na isto.:)

Ja imam 1 ili 1,5 Mbs. Da, primetna je razlika kod otvaranja naslovne strane. Kod ulaska na berzu, povratak na forum sa berze. Sto se postova i pisama tice, osetna je razlika kod pisanja postova u opciji "predji na napredni editor". To mi je uvek bila spora operacija, sada ide u sekundi. Sa ovom mojom brzinom interneta, mogu reci da sve funkcionise primetno brze. Jos je nedelja, a nedeljom mi je uvek najsporiji net...

Kao korisniku nemam zamerki na brzinu rada sajta, međutim tehnički je najveći problem što HTTP header-i ne nose inforamcije o cache starosti fajlova pa se na svakom učitavanju stranice svi elementi (.css, slike ....) ponovo učitavaju.

Test: istu ovu temu otvoriti u novom tabu i videćete da browser učitava sve od početka iako je faktički sad sadržaj već ranije očitan

Leverage browser caching

https://developers.google.com/speed/docs/best-practices/caching#LeverageBrowserCaching

How To Optimize Your Site With HTTP Caching | BetterExplained

Back