Da li vam je potreban rotirajući prsten na satu?

Da li vam je potreban rotirajući prsten na satu?

• Total voters
    55

Shmizla

Administrator
Staff member
Rotirajuci-prsten-bezel-korona.jpg

Da li vaši satovi imaju rotirajući prsten i koliko ga često koristite? Priključite se ovoj anketi i temi u kojoj glavni akcenat dajemo tom dodatku koji uvek stoji na vrhu sata.

ANKETA:

DA LI VAM JE POTREBAN ROTIRAJUĆI PRSTEN NA SATU?
- Da, koristim ga često i u raznim prilikama
- Da, ali ga koristim samo pri ronjenju
- Da, ali samo zbog lepšeg vizuelnog izgleda sata
- Ne, nije mi potreban
- Ne i mislim da sat ne izgleda lepo sa njim

Posto se ne bavim ronjenjem znaci da mi ne treba, ali na satu izgleda lepo i kao takav naravno da mi treba. I volim da sa njim skljocanjem lecim zivce :)

Ja volim satove sa koronom. Često "pozajmim" gazdin Damasko koji imam koronu, ali je namenski koristim tipa u kuvanju, dok čekam nešto i sl. Mada, mislim da ona jako doprinosi boljem vizuelnom efektu sata. Što se tiče ronjenja, nisam ni 1% ljubitelj morskih dubina, tako da je moj konačni odgovor - Da, ali samo zbog lepšeg vizuelnog izgleda sata.

Meni za ronjenje ne treba sat, jer ne ronim sa bocama, tako da sluzi samo za estetiku, sto kaze bezbi volim ponekad da skljocam bez veze

Što se tiče ronjenja, nisam ni 1% ljubitelj morskih dubina, tako da je moj konačni odgovor - Da, ali samo zbog lepšeg vizuelnog izgleda sata.

Probaj ljeti malo da zaronis ali sa maskom i svom opremom i nema kome se ne svidi nevjerovatan podvodni svijet kao druga dimenzija

Last edited by a moderator:
Da treba mi iako isto ne ronim sa bocama. Koristim ih gotovo svakodnevno za mjerenje drugih stvari. Ako ne racunam g-shock, trenutno od njih 7 imam jedan bez izdignute lunete i mogu reci da me zivcira lagano to sto ju nema. :D Ista stvar je sa datumom na satu.

Ja sam ga više puta koristio kada treba da odredim kraj ispita ili kolokvijuma. Na primer, ukoliko ispitni zadatak podelim u 12:07, ili ako ceo ispit počne u 15:09, zgodno je da ga koristim kada treba da zapamtim kada se tačno završava.

Eh, šefice, moram da ti uputim kritiku - nisi napisala opciju da se prsten može koristiti i za ispite :D

Neso, zar ti nije lakse da taj dan kad imas ispit poneses neki Chrono?
Nije da ti nedostaje satova za tako nesto;)

Zavisi koje brojeve ima na bazelu.
Ako su od 0 do 60 (kao ,recimo, na ronilačkim) onda su tu uglavnom u ''funkciji dekoracije'' :)
Upotrebna vrednost im je zanemariva. Eto, recimo da lakše vidiš koliko je minuta posle punog sata ( ili koliko je sekundi prošlo posle minuta)

Ako su u pitanju brojevi od 500 do 60 onda je u pitanju tachymeter skala koja služi za izračunavanje prosečne brzine kretanja.

U specifičnim slučajevima mogu se tu nalaziti i neki drugi brojevi.

EDIT-Sada se setih tvog Citizena...Dakle u pitanju je ova prva varijanta o kojoj sam pisao.

Last edited:
Back