Dilema, šta kupiti?

KRP

New member
Iako sam dugogodišnji ljubitelj satova, relativnosam nov na ovom forumu. Posedujem par zanimljivih komada koj ću prvom prilikom da uslikam pa da postavim da vidite. Trenutno nosim Seiko 5, pošto mi je cura zaplenila onaj QQ koji sam hvalio. Pošto mi je 5 inače očev sat koji mi je poklonio želim da ga poštedim svakodnevnih aktivnosti, pa se razmišljam šta uzeti i lepo se počastiti.

Prvo sam razmišljao o kupovini Seiko Divera 5 (volem mehanički) ali se plašim da mi nije najbolja opcija za Radni i paradni sat. Pošto se bavim brdskim biciklizmom, planinarenjem, ponekad odem i na jezero, usput se bavim i fotografijom. Sa druge strane volim analogne satove pa mi digatilni nekako ne odušvljavaju mada su bili u opciji od G-Shocka

Casio G-9000-3V
Casio G-7710-1D
Casio DW-5600MS-1D
ili neki Pro trek do 200€

Od analognih sam se razmišljao oko ovog Casio G-1000-7A mada mi se čini neisplativom investicijom

Kao neku alternativu sam uzeo u obzir i ove modele G-a

Casio G-300-3A
Casio G-301B-1A
Casio G-314RL-1A

Mada mi oni dođu malo dečiji možda grešim jed nisam imao prilike da ih vidim uživo.

I ono za šta mislim da bi mi bila najbolja investicija je

Casio G-1500-1A

Iskreno to je i maksimum novca koliko mogu da izdvojim za sat

Prvo pitanje koje želim da vam postavim nakon svega ovoga je: Da li neko ima neki drugi predlog i koji bi bio vaš savet u vezi kupovine sata?

Drugo, da li postoji neki jeftiniji način nabavke ili neki jeftiniji sat?

Casio G-1500-1A...od nabrojanih ovaj mi je po svemu najbolji. Jako lepo izgleda, pun je funkcija koje ti objektivno mogu zatrebati na terenu, a pri tom cifer je izuzetno čitljiv. Kućište je vrlo atraktivno i daje mu notu prepoznatljivosti u moru sličnih satova. O izdržljivosti G-Shock serije ne treba trošiti reči. Mislim da vredi svake pare. Još samo da ga probaš na ruci, pa ako ti legne, ne lupaj glavu puno.

Na domaćoj on line berzi imaš novih Casio satova bez kutije i garancije, ali dosta jeftinije nego u radnji .
Ne znam kolika ti je potreba za G-em , ali u tom cenovnom rangu imaš odličnih Citizen satova, koji nisu ni malo nežni, a mogu poslužiti kao radni i paradni sat . Pa razlika od tog Casio sata i Nighthawk-a je svega 2000rsd , a Nighthawk je više nego odličan sat i svakako više nego dobra investicija...

BJ7010-09E-145x200.jpg Citizen BJ7010-09E NIGHTHAWK

Da , od nabrojanih modela bi se u potpunosti složio sa umbra-om (kompletnim komentarom) !

Ja bih se najprije odlucio za seiko diver sa 7S36 mehanizmom. Mozda bi malo probio budzet ali vrijedi. A ako ne onda nighthowk. Pozdrav.

Sto ne uzmes dva komada?

Uzmes: Casio-sgw-100-1vef - twin-sensor za nekih 55 - 60E (Ja ga uzeo na KupujemProdajem u kutiji s papirima), i za ostatak budzeta lepo uzmes ''paradni''. Neki: Orient-cem75002d a.k.a Deep, a.k.a Mako XL, ili neki drugi Orient diver . (Mozes naruciti sa tog sajta, a ima i ljudi koji ih donose iz Madjarske (ja uzeo tako), ili pak, neki Seiko automatik.

Sgw nije G-shock, ali, realno, moze mnogo da istrpi... (imas i SGW300H-1AV za nesto vise para, ako ti je zanimljiviji altimetar od kompasa).

Na taj nacin ''ubijes dve muve jednim udarcem''. Imas sat za mlataranje na bajsu, planinarenje i cak ronjenje (200m water resist) za koji ti nece biti zao da ga eventualno ogrebes, i sat koji moze uz neku elegantniju garderobu, mehanicki je i opet relativno robustan jer je ''dajver''.

E, da... Orient Mako XL se ovde prodaje za 160 - 170e, a Orient Mako oko 130e.
160 + 60 = 220, sto je maltene knap unutar tvog maksimalnog budzeta.

Dva je uvek bolje nego jedan :D

Last edited:
Da, moze da se ustedi prilicno, kupovinom van nase zemlje. naravno, sa jeftinijim satovima je i usteda manja, pa je pitanje da li je vredno rizika, ali kod satova sa budzetom od 200e moze prilicno bolje da se prodje kupujuci van. Evo ovde imas nekoliko proverenih prodavaca, pa baci pogled

http://www.svetsatova.com/forum/f103/online-prodavnice-satova-linkovi-1536.html

Inace, ja se slazem sa clanom Bacarelli... meni se NIGHTHAWK jako dopada, i mislim da bi bio odlican. Mada, robustan je, ne znam koliko bi bio dobar za provlacenje kroz rastinje i sumu prilikom tvojih outdoors aktivnosti, ali ako ti imas resenje za to, samo napred, preporuka za odlicni Citizen. Mehanicki i nisu bas najpogodniji za voznju bicikla, posebno Orient. Orient je odlican sat, precizan, pouzdan i dugovecan, ali malo je osetljiviji na vibracije od mehanizma koje Seiko ugradjuje u svoje 5-e, pa i u onaj 007 koji si naveo. U toj klasi mogu da ti preporucim Citizen takodje

http://www.thewatchsite.com/index.php?topic=597.0

Od ovih G-shock ova meni se kockice dopadaju najvise. Jako su skladne, i odlicno leze na ruci. Ali, od digitalaca, moj favorit je Riseman, definitivno

Casio Watches at Discount Prices | Casio Watches , Casio Watch Straps | Casio G-Shock Watches | Casio Pathfinder Watches |Casio Wave Ceptor Watches|Casio Watch Straps

Dok od analognih, ovaj model deluje prilicno zanimljivo, a i povoljan je

Casio Watches at Discount Prices | Casio Watches , Casio Watch Straps | Casio G-Shock Watches | Casio Pathfinder Watches |Casio Wave Ceptor Watches|Casio Watch Straps

pozdrav

Kao sto ti i ostali predlazu Nighthawk je jako dobar sat, jos je i kvarcni pa ne bi trebalo da imas problema pri nekim ozbiljnijim aktivnostima, ali ipak mislim da je za tako nesto najbolji G-Shock. Vidim da si naveo G-9000-3V kao jedan od modela koji te zanimaju i ja bih ti ga toplo preporucio posto sam skoro uzeo isti model samo u beloj boji, jedino sto bi bilo dobro da ga pogledas uzivo zbog negative display-a (neki od njih nisu bas tako citljivi, a pretpostavljam da nemas bas vremena da odgonetas koliko je sati dok vozis bajs). Naravno, DW5600 je klasika i takodje je vrlo dobar i proveren model...

(volem mehanički) ali se plašim da mi nije najbolja opcija za Radni i paradni sat. Pošto se bavim brdskim biciklizmom, planinarenjem, ponekad odem i na jezero, usput se bavim i fotografijom.

Zbog ovoga, ja i dalje cvrsto stojim na stanovistu da ne mozes naci jedan sat koji ce ispuniti sve gore navedene potrebe.

Da se razumemo, Nighthawk je odlican sat. Kvarcni je pa mu ne smeta truckanje na biciklu, vodootporan je do 20 bar (200m), tako da ni ronjenje nije problem (naravno par metara, ne sa opremom), moze da se nosi cak i sa odelom - ALI, isuvise je prilika da bude izgreban prilikom pada sa bicikla, ocesavanja o stenu i sta ti ja znam, i nije mehanicki (koje ti volis). Unutar tvog budzeta se mogu ispuniti svi tvoji kriterijumi samo kupovinom dva komada.

Takodje, G-shock ne moze biti paradni sat, nije mehanicki (ocigledno :) ), a za svoj budzet mozes uzeti samo njega. Osim ako ne odabers ovaj ''slim'' G: Casio G-056-2V (i u drugoj boji ali nesto skuplji).

Last edited:
Razmišljao sam intenzivno o Nighthawk, znam da je Citizen jako izdržljiv, moj ujak ima Blue angela-a. Dobio ga od RV i maltretira za 10. U svakom slučaju treba mi sat za svakodnevno secanje svugde, Ovde Orient otpada upravo zbog onog zbog čega je otpao i Seiko Diver. u u ži izbor ulaze

Casio Watches at Discount Prices | Casio Watches , Casio Watch Straps | Casio G-Shock Watches | Casio Pathfinder Watches |Casio Wave Ceptor Watches|Casio Watch Straps i Casio G-1500-1A

Mudman je dobar ali me koči to što je digitalan, volim kazaljke.

Meni se, licno, vise dopada G1000. Ne volim digitalno analogne satove, mozda upravo zbog toga....Registraciom na ovom sajtu dobices i popust na ove cene koje vidis, tako da i to imas u vidu. Sada sam pogledao, cena mu je 59 funti za registrovane clanove

20344-cimg1458.jpg

20342-cimg1464.jpg

20341-cimg1465.jpg

PS
Kod nas je 18000

Casio G-1000-1A

Saroliko, rekao bih :) Moja iskustva su takva da mi je par paketa proslo bez ikakvih troskova, ali oba su mi stigla oko novogodisnjih praznika, pa ne znam da li to ima veze sa praznicnom euforiom i nezainteresovanoscu carinika da se bavi poslom od kojeg leba jede... Ako ti paket stize nekom od kurirskih sluzbi, neces moci da izbegnes placanje poreza i carine, ali te nece ni odrati, platices stvarnu vrednost. neretko se desava da kupaz zatrazi od prodavca da mu na paket stavi nerealno nisku cenu, i carinik otvori paket, i pretrazujuci na netu, gle cuda, ocarini ti sat po najvisoj cenu koju nadje. Meni se to jednom desilo. Nikad mi se nije desilo da mi zatraze kopiju fakture sa maila i izvestaj iz banke, a znam da se i to pojedinim desava, i onda ti sat ocarine po toj ceni... U principu, ja nisam imao velikih problema sa tim troskovima, u 90% slucajeva prosao sam kako sam i ocekivao, par puta bolje od toga (bez troskova) i samo jednom su me "odrali"...

Pa i meni je iskustvo sa nabavkom opreme iz inostranstva slično samo su me jednom ocarinili.
Naj verovatnije sutra naručujem G-1000, po tvojoj preporuci jer je izuzetno povoljan. Hvala još jednom tebi i ostalima na pomoći da pronađem ono što oćem.

Ocekujemo slike kada stigne i utiske iz prve ruke, jer je ovo jedan fenomenalan sat, i verujem da ce mnogima biti interesantan.

veliki pozdrav

Casio stigo još u sredu, nego ja tek sad stigoh da se pohvalim
Čim budem stigo eto i fotki

Inače moram da kažem da sam zadovoljan njime i da mi se jako sviđa
Hvala Jewelsu na pomoći

Nema na cemu prijatelju,u zdravlju da te sluzi. Drago mi je da si zadovoljan satom, zaista je prelep, a u kvalitet G ne sumnjam. Fotke ocekujemo obavezno, znam da ti je to hobi, nemoj stedeti, sto vise to bolje. :thumbup:Meni je takodje ovaj sat jedno vreme bio interesantan, ali sam tada imao mudman-a, pa mi dva G-a nisu trebala.

Kako si prosao sa postom, cini mi se da je paket brzo stigao? Koliko je izasao na kraju, ako nije tajna.

Super stigo je za nepunih sedam dana tj. pet radnih dana
Izašo me nepunih 9000 tj. 66 funti + 65dinara
Nisu me carinili a ljudi sa TikToka su me ispoštovali i napisali mi cenu paketa na 40 €

Imam neku gužvu na poslu pa kad je završim idu fotke i G i drugih zanimljivih satova iz kolekcije

Masala...ovakav sat za 9000. Pravi izbor si nacinio,definitivno. Nadam se da ce se uskoro stvoriti uslovi i za jedan dobar mehanicki model, pa i sa njim da prodjes ovako dobro... ;)

Veliki pozdrav

Back