Dnevne novine - stampane ili online svejedno

GIvan

New member
Pored raznovrsnih tema pokrenutih na forumu nisam pronasao nijednu slicnu ovoj. Da li citate dnevne novine, stampane ili elektronske ? Ne znam da li je dozvoljeno i reci koje su to ali nije bitno. Ovaj put sam hteo da naglasim koliko je dnevna stampa bila i ostala vazna i da predstavlja dokumente koji se i danas svakodnevno arhiviraju.
U nedelju ce biti 100 godina od potonuca Titanica. O tome se danas sve zna snimljeni 2D i 3D filmovi, pesme i mnogo toga.
Pogledajte originalnu stranicu iz 1912. o tom dogadjaju...
DSC00044.jpg

Mislim da moze da se procita. Ima i detalja kojih nema u 3D filmu. Pravi dokument danas, a u to vreme obicna dnevna novina...
Pozdrav.

Svaka tema je osvezenje...ja citam nekad stampane nekad elektronske...danas mi je lep dan i za jedno i za drugo :) pobedila Zvezda :)

Isključivo štampane, lepše je, a i nemaju, uglavnom glupave, komentare čitalaca ispod svake vesti!

U principu samo citam sportske strane, uglavnom su sve dnevne novine poprimile oblik zute stampe, sta rade cica, mica , bica, me ne zanima, a u skoro svim novinama se pise o njima...a nedeljene novine ne kupujem...sto se sportskih tema tice pratim stampane i elektronske...

P.S Zanimljiva tema:)

Nekada sam svakog jutra kupovao Danas, Politiku i Blic, ali sam digao ruke. Samoizolovao sam se od ovdasnjih politickih i ekonomskih vesti (koliko god je moguce). Problem stampanih medija je sporost.
Na nasem trzistu (bar po meni), jedino Danas i Politika zasluzuju moj novac za stampano izdanje. Jos uvek, iz navike, ponekad kupim pomenute novine. Poseban je ugodjaj kad se instaliras u fotelju ili na terasu i uz kafu i kroasane (ili sendvic) procitas novine :D Planirana akvizicija tableta i elektronskog citaca ce mozda eliminisati papirna izdanja u potpunosti....
Svojevremeno sam kupovao i brdo nedeljnika i mesecnika (Evropljanin, NIN, Vreme, Svet kompjutera, Vrele gume, Kuca stil, SAT +, Kalibar, Moto puls, Politikin zabavnik...), medjutim, vise nemam gde da slazem tolike kolicine papira (a sve arhiviram) :D

Ja sam prestao da kupujem dnevnu stampu pre par godina, ali zato svakog dana obavezno procitam online izdanja Alo, Blica, Kurira i Politike.
Ali zato kupujem sve stripove koje kod nas izlaze, a hrvatska izdanja narucujem posebno iz striparnica.
Uzimam jos par mesecnika, a i moja supruga kupuje dosta raznih izdanja.

Nažalost,kupujem novine zbog ukućana pa onda i ja pročitam neku stranu(ništa od politike).
Pored par auto časopisa jedini nedeljnik koji bih mogao da preporučim je Politikin Zabavnik(mada su mu stripovi u sredini daleko od onih ranijih..a i nastavljaju se :()Svi ostali tekstovi su na vrhunskom nivou.

U predizbornom periodu ih izbegavam u širokom luku, jer tako je zdravije. Izvan toga, korisnije su papirne maramice. Njima se bar može obrisati nos.

Sportski Žurnal uglavnom jer sam se navukao kao klinac ,nekad kupovao Blic, danas pogledam online izdanje i to uglavnom sport i blic strip, ostalo vrlo retko.

Pored raznovrsnih tema pokrenutih na forumu nisam pronasao nijednu slicnu ovoj. Da li citate dnevne novine, stampane ili elektronske ? Ne znam da li je dozvoljeno i reci koje su to ali nije bitno. Ovaj put sam hteo da naglasim koliko je dnevna stampa bila i ostala vazna i da predstavlja dokumente koji se i danas svakodnevno arhiviraju.
U nedelju ce biti 100 godina od potonuca Titanica. O tome se danas sve zna snimljeni 2D i 3D filmovi, pesme i mnogo toga.
Pogledajte originalnu stranicu iz 1912. o tom dogadjaju...
View attachment 22628

Mislim da moze da se procita. Ima i detalja kojih nema u 3D filmu. Pravi dokument danas, a u to vreme obicna dnevna novina...
Pozdrav.

O nekim događajima mi znamo samo ono što neko hoće da znamo. Kažeš da se o potonuću Titanika sve zna...moguće, ali sasvim je moguće i da je ovo istina...KAKO JE ZAISTA POTONUO TITANIK?

Citam stampana izdanja, nekako se lepse osecaj dok citam stampanu rec. Sto se elektronskih izdanja tice, sve vise citamo to, i mislim da ce se brzo preci na digitalizaciju svega. Recimo pre tri godine kada smo bili na sajmu u izdavastva u Londonu, primetio sam da su sve enciklopedije bile iskljucivo na DVD-jevima i BR diskovima. Tako da mislim i da ce dnevna stampa polako preci samo na online izdanja.

Ma u ovoj sveopćoj brzini prolistam portale i informacije po internetu kao i internet novine i zadovoljan sam informacijama.
Al inače sam tip kojeg više zanimaju satovi od politike i sporta.

Sto se tice dnevnih novina citam iskljucivo online, i ne znam da li sam ikada kupio stampane novine za sebe :confused:

Kada je rec o mesecnicima onda definitivno preferiram stampana izdanja, jer su uglavnom tematska za razliku od dnevnih novina u kojima bih realno procitao maksimalno 15-20% sadrzaja. U poslednje vreme kupim uglavnom neki casopis o HI-FI ili o fotografiji jer sam u tim oblastima kompletan pocetnik.

Kada vec pisem o citanju, spomenuo bih da sam nedavno postao ponosni vlasnik Amazon Kindle uredjaja, kojim sam apsolutno ODUSEVLJEN, i mogu vam reci da bukvalno "prozdirem" knjige citajuci ih sa ovog simpaticnog uredjaja. Imajuci ovo iskustvo uopste me ne cudi najnovije istrazivanje:

The report showed that as of February 2012, 21% of Americans had read an e-book, and that owners of e-readers read an average of eight books a year more than people without the devices (24 vs 16).

Koristim ga za citanje raznih PDF-ova pored klasicnih e-knjiga, i mogu vam reci da je iskustvo odlicno.
U svakom slucaju, moja topla preporuka za kupovinu. :thumbup:

Pozdrav.

Back