Dream Team

JovanaM

New member
Znam da se vise puta raspravljalo o omiljenim satovima i satovima za cijeli zivot, ali s obzirom na to da ja uvijek pravim liste zelja tj. satova koje bih voljela da imam ili koje cu kupiti, evo trenutne. Vjerujem da cu ih ovim redom i kupovati. :) :)

1. Longines Dolce Vita
2. Omega Seamaster Planet Ocean
3. Zenith Elite
4. Rolex Datejust

Vjerujem da bi ova lista zaista pokrila sve prilike i sva raspolozenja. :)

Kako je bilo jos neodlucnih pri izboru jednog sata za cijeli zivot evo prilike za vise njih.

Ako postoji ovakva tema, unaprijed se izvinjavam, dugo me nije bilo na forumu. Posto sam se u medjuvremenu privoljela trendu i kupila bijeli swatch, nemam dakle novih satova u kolekciji :).

Pozz za sve!
J. 23230382001001-30.jpgL5.686.4.71.2.jpgmovadobaby_2170_619937648.jpgRolex-Datejust-2.jpg

Seiko Samurai
Seiko SARB059 Alpinist

Svet je lep kada sanjamo...:)

Zenith El Primero Striking 10th Chronograph
IWC Spitfire Pilot Chronograph
i vrh piramide Grand Seiko Springdrive GMT SBGE009

Jaeger-LeCoultre Master Compressor Extreme LAB
IWC Portofino Hand-Wound 8 Days
Zenith El-Primero Stratos Flyback
Zenith Top Gun
Rolex Yahmaster platinum
i mozda ono sto ne izlazi iz glave
Seamaster Planet Ocean 45.50 mm Chronograph, calibre 9300
eto mojih snova:man_in_love:

Ajde da ozivim ovu zanimljivu temu sa rezultatom svog istrazivanja tokom proslog odmora na Zlatiboru.
Naime, bio sam toliko dokon da sam napravio listu satova koje bih razmatrao prilikom odluke da potrosim malo vecu kolicinu novca na sat. Sve je to smesteno u excel dokument sa nazivom "Izbor skupog sata" :)

Pretresao sam ceo Uhren Exclusiv katalog i samo izdvojio one satove ciji mehanizam je za postovanje a izgled dopadljiv.
Rezultat je sledeca tabela:

10743d1314305621-dream-team-izbor-skupog-sata.jpg

Komentari?

Attachments

• Izbor skupog sata.jpg
    Izbor skupog sata.jpg
    215 KB · Views: 314
Prvo ja mislim da ti nisi bio uopste dokon na odmoru. Ovo bi se moglo da se tretira kao "radni odmor".
Kad je u pitanju sastavljena lista: Vidi se da se ovde pre svega vodilo racuna o in house mehanizmu, ali lista je vrlo interesantna. Nekako sam ocekivao vise nekih drugih marki, recimo Ulysse Nardin i Gerard Perregaux modela (naravno one koji se uklapaju u ovaj cenovni rang). Meni se konkretno dopadaju prva tri modela sa liste, kao i JLC Memovox.
I da, moram da kazem da sam ovog leta detaljno pregledao Glashutte modele, i to bas ove koje je Vladan naveo. Moram da priznam da mnogo lepse izgledaju na fotografijama nego uzivo :(

vrlo tesko pitanje

1 rolex submariner celik 116610LV/LN (~6500e), odustao sam od celik-zlato varijante za to ima vremena kasnije...
zamena za suba bi mogla doci u vidu novog GMT-a u celiku 116710 (~6600e) ili daytone 116520 (~10000e)

2 breitling chronomat 41 celik (~7500e)

3 panerai radiomir 337 celik (~5500e)

4 tu bi mogla da udje nova omega seamaster PO od 42mm, ali iskljucivo sa plavim ciferom i pavom gumenom narukvicom (prelep sat)

to bi bilo to sto se tice srednje klase satova, mislim da bi to bila zaista raznovrsna kolekcija. a od jacih igraca, o kojima zaista ne razmiljam previse, na ubedljivo prvo mestu dolazi:

1 audemras piguet royal oak celik, najjednostavniji model, prikaz sata i minuta, 3120 mehanizam (~12000e)

Prvo ja mislim da ti nisi bio uopste dokon na odmoru. Ovo bi se moglo da se tretira kao "radni odmor".
Kad je u pitanju sastavljena lista: Vidi se da se ovde pre svega vodilo racuna o in house mehanizmu, ali lista je vrlo interesantna. Nekako sam ocekivao vise nekih drugih marki, recimo Ulysse Nardin i Gerard Perregaux modela (naravno one koji se uklapaju u ovaj cenovni rang). Meni se konkretno dopadaju prva tri modela sa liste, kao i JLC Memovox.
I da, moram da kazem da sam ovog leta detaljno pregledao Glashutte modele, i to bas ove koje je Vladan naveo. Moram da priznam da mnogo lepse izgledaju na fotografijama nego uzivo :(
UN i GP nisu zadovoljili one kriterijume koje sam naveo u cenovnom rangu do 10K.
Sto se tice Glashutte-a sada si me malo uplasio, ja sam bas mislio da izgledaju lepse u prirodi. U svakom slucaju u to se moram sam uveriti a posto cu u povratku sa odmora imati oko 6 sati vremena u Frankfurtu moci cu opet da uzivam u razgledanju satova. :D
Javljam utiske.

Uzeo bih ovaj jedan sat i zaboravio na ostale satove forever.

Grand Seiko SBGH001

SBGH001 | Grand Seiko | SEIKO WATCH CORPORATION

Drive systemMechanical Automatic (Hand winding capability)
Caliber No.9S85
CaseStainless steel
Case backSee-through screw case back with sapphire crystal
GlassHigh definition dual-curved sapphire crystal with anti-reflective coating
BraceletSolid stainless steel
BuckleStainless steel with three-fold clasp with push button release
Accuracy+5 ~ -3 seconds/ day
Water resistance10 bar
Magnetic resistance4800 A/m (60 gauss)
Weight151g
Case thickness13.0 mm
Case diameter 40.0mm
Jewels37Remarks
  • Screw crown
  • Blue-steel second hand

Tako lako bi se odrekao svih satova! E moj druze nije to tako lako, videces cak i kada budem imao ovaj GS :)

Back