Re: Одг: Dugena quartz dzepni sa rimskim brojevima
Ma ništa me ne čudi jer urari su čudna bića.Prilikom ulaska u ove vode (mislim na sakupljanje satova) puno sam išao po urarskim radnjama po savjete.Većina od njih ne zna skoro kako izgleda džepni sat,ostali ne znaju kako nabavit džepni sat,a samo nekolicina njih znaju ga popravit i to ako imaju dijelova.S svojim prvim satom,vojnom Omegom šetao sam po mnogim radnjama,i sada kada znam o tom satu više od svih njih zajedno kad se prisjetim kako su sve oni procijenjivali sat dođe mi da se nasmijem.Neki su mu davali prevelike cijene,drugi premale,ali nitko nije rekao neku okvirnu vrijednost a to je 300-500€.Još jednom ti velim stavi bolje fotografije i poslikaj mehanizam pomoći ćemo ti daleko više od urara.Zašto?Jer iz iskustva znadem da ih je dosta njih zainteresirano za kupovinu satova radi dobre preprodaje,neki ih i sakupljaju.Ne vjerujem da će ti objektivno ni približno dati za sat koliko vrijedi.
Imam puno iskustva s time,i znaj da gore Omege vrijede daleko još više od navedenih cijena,a cijene kvarc džepnih satova novih kreću se oko 200€.