Dzepna omega,porodicno nasledstvo :)

ivan23

New member
Pre koji dan mi je majka poklonila ovu omegu koja je pripadala mom cukundedi. Trebalo bi da je iz 30-tih godina proslog veka.

Koliko sam skontao po broju na poklopcu,trebalo da je iz 1937,ovde sam gledao Omega Watch Company: History, Serial Numbers & Production Dates

Da li mi neko moze na osnovu slika reci nesto vise o ovom satu? :)

Nazalost,ne radi vec jedno 30-40god... Da li neko zna dobrog casovnicara u Subotici koji bi je mogao srediti?

omega1.jpgomega2.jpgomega3.jpgomega4.jpgomega6.jpg

Lep sat stvarno, i jos porodicno nasledstvo:thumbup:
To stvarno vredi sredjivati.
Mislim da ces najprecizniji odgovor dobiti od clana fotopetar.

Pozdrav!
Jedna sasvim obična Omega metalnog cifera,solidno očuvana.Vjerujem da ćeš naći majstora za popravak.Što se tiče vrijednosti vrijedi malo,negdje oko 100€ ali,postoji uvijek onaj ali.Da je to moja Omega koju sam dobio u nasljeđe vrijedila bi mi stostruko,vjerujem da toliko i tebi vrijedi,zato čim prije na popravak s njom i na sigurno.
Kod nekih stvari nije bitna materijalna već sentimetalna vrijednost i onaj tko to zna cijeniti sretan je!

Hvala na odgovoru :)

Ma nije mi ni na kraj pameti da je prodajem kad je 70 godina u mojoj porodici. Nisam imao priliku da upoznam ni cukundedu ni pradedu tako da mi mnogo vise vredi od novca.

Potrazicu dobrog casovnicara i srediti je,obradovao si me sa tim sto kazes da je popravljiva :)

Hvala na odgovoru :)

Ma nije mi ni na kraj pameti da je prodajem kad je 70 godina u mojoj porodici. Nisam imao priliku da upoznam ni cukundedu ni pradedu tako da mi mnogo vise vredi od novca.

Potrazicu dobrog casovnicara i srediti je,obradovao si me sa tim sto kazes da je popravljiva :)

Svaka čast na rezonu i ovakvom razmišljanju (odgovoru) !!! Samo kad pomisliš, da je taj isti sat držala tvoja krv, tvoj predak, a sada ti imaš tu istu čast, da isti sat držiš u rukama. Ja bih, najiskrenije, voleo da imam tako nešto, gde mi čak ni brend ne bi bio bitan, samo da je popravljiv i da se može namestiti.

Član Bezbi me takodje oduševio svojom odlukom, da iz dedinog džepnog sata, koji je bio poprilično oronuo i tako reći bez nade za restauracijom, spasio samo srce sata (tj mehanizam) i ubacio ga u drugo kućište. Zajsta sjajno , a ja se oduševio.

Spasi taj komad istorije svoje loze i uživaj svaki sekund u njegovom kucanju !

Veliki Pozdrav ! :thumbsup:

Last edited:
Hvala backarelli :) Gledacu da ga sto pre sreditm i naravno onda cu ponovo da okacim slike,da se pohvalim :)

I nadam se da ce jos dugo ostati u porodici...

Back