Festina vs Casio?

vnemanja1982

New member
Interesuje me koja je jaca,kvalitetnija i bolja marka sata?
Budzet mi je negde od 150 e do 200 e pa se dvoumim izmedju Festine i Casio Edifice satova, iskljucivo sportski izgled sata (metalna narukvica,veci okvir sata...)?
Vidim da firma Sence e shop nudi kupovinu preko interneta pa me jos interesuje da li je bezbedna kupovina preko njih,ima li neko iskustva sa njima ?
Hvala unapred na odgovorima.

Slobodno mogu reći da su ,po kvalitetu,tu negde.
Lično dajem blagu prednost Casio satovima.
Sense je proverena firma i slobodno možeš trgovati sa njima.

Slobodno izaberi onaj koji ti se više sviđa.
U Festini bi trebalo da je Miyota OS60 kvarcni hronograf mehanizam,u Casio-u nešto slično.
Lično bih izabrao Casio.Jednostavno mi se više sviđa.

Kao sto Vladan rece, po kvalitetu su slicni, nema neke velike rezlike u kvalitetu. U ovom izboru uzmi onaj koji ti se vise dopada. Meni se, licno, ova festina ne svidja. Licno bih se u tom rangu pre opredelio za neki model Seika, jer ne volim satove sa previse detalja i boja na brojcaniku, npr SNDC81P1
Pogledaj i njihove modele, ima ih kod Sense-a ali i kod prodavca ciji je reklamni bano na vrhu stranice..."poklon ducan"

casio je dobar izbor,mada je i festina ok,ovaj model festine dolazi uz rezervni kožni kaiš što nije loše ;)

I u Festinu i u Casio idu Miyotini mehanizmi kao što su drugari već pomenuli u prethodnim odgovorima. Festina pravi veće i robustnije modele od Casia. Što se tiče izgleda odlučite sami, meni su ovi Casio modeli lepši od one Festine koju ste naveli, i ako volim Festinu (stvar ukusa). Festinu nisam posedovao, a moja uskustva sa Casiom su sledeća:
"Posedujem "Casio Edifice EF-500" kupljen pre više od tri godine. Šta sve nije preživeo, jer inače sat gotovo nikad ne skidam sa ruke ma šta god radio, i dalje radi, bazeni, reka, jezera nema greške. Jedino mu se mala kazaljka hronografa neće vratiti na nulu kad se resetuje, već stoji na petom minutu, iskreno ispadao mi je par puta, Bateriju mu nisam menjao. Eto toliko od mene za "Edifice" seriju Casia! Pozdravi.
Casio EF-500D-1AVEF Edifice Chronograph Watch
Poz.

Ja bi izabrao neki Casio iz Edifice serije...Postujem Festinu ali Casio mi je licno blizi...u svakom slucaju ne mozes pogresiti... ;)

Mada vise volim Festinu u ovom tvom slucaju dajem prednost Casiu. Jednostavno mi je lepsi. A sto se tice Festine ja je nosim godinu dana i prezadovoljan sam.

Ja sam nedavno kupio
[h=1]casio EF-539D-1AVEF i za sada sam zadovoljan njime.[/h]Sat izgleda svetski i koliko sam citao po forumima dosta daje za te novce....

Hmm, zivim u zabludi onda. Prosto sam uzimao zdravo za gotovo da su mehanizmi njihovi:D Hvala! Eto svakog dana covek nesto nauci:)

Ma jesi li siguran da je tvoj sat Casio:D Salim se, naravno. Stvarno pojma nisam imao, mislio sam da su njihovi mehanizmi.

Back