Flieger Automatic Chronograf Ref 597.11.11

iwc

Banned
Da li neko zna koliko je cena ovog sata: Flieger Automatic Chronograf Ref 597.11.11
Radi se o novom modelu, bar mi se cini, za 2010.god. I naravno kakvo je vase misljenje.

Nije novi model,a cijena u BPM-u je 126490 dinara. Promjer sata je 40mm(mada na njihovom sajtu piše da je 44mm)ETA 7750,safirno staklo,WR 100m! Inače,sat je odličan!

Taj Fortis mnogo lepo izgleda i veoma je uocljiv brojcanik. Steta sto je BPM podigao cene ali i bio mi je uzi izbor na narednu kupovinu. Odlican satic.

Eventualno pogledajte negde napolju a onda moze i da se uradi povracaj poreza, jos i ako se dobije neki popust to nije lose. Mada treba biti obazriv sa tim povracajem poreza jer neke zemlje razmenjuju informacije o tome, pa posle mozete da platite i carinu i porez na luksuznu robu. Sat je veoma uocljiv i odlicno je uradjen.

Ja sam bas ovih dana gledao taj model, i veoma je lep brojcanik, kazaljke, i hronograf. E jedino mi se nije dopalo jer je kuciste prilicno debelo, i jednostavno mi je pokvarilu ukupnu sliku sata. :(

Da li neko zna koliko je cena ovog sata: Flieger Automatic Chronograf Ref 597.11.11
Radi se o novom modelu, bar mi se cini, za 2010.god. I naravno kakvo je vase misljenje.

Pa ja mislim da je u tom Fortisu ETA 7750, a taj mehanizam se ugradjuje i u neke modele sa dosta tranjim kućištem, bar mi se cini da je tako. Mozda cak i Fortis ima medele koji su tanji a u sebi imaju 7750.

@damasko

Ne možeš očekivati da sat sa 7750 mehanizmom bude tanak-debljina 7750 je 7,9mm,dok je npr. ETA 2892A2 3,6mm!!!

Pa ja mislim da je u tom Fortisu ETA 7750, a taj mehanizam se ugradjuje i u neke modele sa dosta tranjim kućištem, bar mi se cini da je tako. Mozda cak i Fortis ima medele koji su tanji a u sebi imaju 7750.

Da jeste i meni se ucinilo da je deblji, ali valjda je to i zbog mehanizma.

Nepostoji tanji model sa 7750 mehanizmom i svi satovi sa tim mehanizmom su takvog prečnika, kao što vam Dalibor govori sam prečnik mehanizma je velik. Debljina na satu je ta prava lepota jer se u njoj skriva prava bučna mašina koja baš bruji na ruci kada se rotor zarvti, a na tom Fortisu idealno stoji! :D

THE VALJOUX 7750 CHRONOGRAPH

Fortis satovi nisu baš "dress" satovi pa shodno tome nisu ni projektovani da budu što tanji.

off topic

IWC Portuguese Chrono bi trebalo da ima debljinu oko 12.5mm. :D

Ako se ne varam IWC ima 11,5mm. Ali ajde nije sama debljina toliko bitna. Mislim da kod Fortisa ta debljina i vizuelno izgleda vecom nego sto jeste zbog obicnog dizajna kucista. Mozda su ipak mogli da malo lepse oblikuju kućište, u tom slucaju da debljina ne bi toliko dolazila do izrazaja. Upravo kao sto je to uradio pomenuti IWC Portuguese.

Back