Fossil Blue CH-2289 sat - Pomoc

dozet

New member
dobio sam sat na poklon pre neki dan...to mi je prvi sat...xD...ima hronograf,tachymeter,kalendar...e sad,ne kapiram za shta sluzi prsten koji se okrece.neki ljudi mi kazu da je to u vezi pritiska i sl,ali niko ne zna konkretno za shta sluzi...takodje ne znam za shta sluzi onaj jedan mali od 3 mala satica(2 su za shtopericu)...taj treci ima skalu od 0-60...:confused::confused::confused:bash mi je smor shto nemam pojma,a bash me zanima... hvala...:)

bok
ako misliš na vanjski obruč koji se okreće samo u jedu stranu služi za rojenje i strelica odnosno nula se okrene prije zarona na veliku kazaljku pa vidiš lolko dugo roniš a okreće se u jedu stranu zato da ako se i pomjeri slučajno može ti samo povećati prikaz koliko si pod vodom a ne smanjiti
štoprerice ako mu centralna sekunda služi za štoprricu onda mu jedan od tri brojčanika ispod služi kao normalna sekunda i radi bez obzira na korištenje štoperice ,druga običo pokazuje 10/1 seca treći 1min

bok
ako misliš na vanjski obruč koji se okreće samo u jedu stranu služi za rojenje i strelica odnosno nula se okrene prije zarona na veliku kazaljku pa vidiš lolko dugo roniš a okreće se u jedu stranu zato da ako se i pomjeri slučajno može ti samo povećati prikaz koliko si pod vodom a ne smanjiti
štoprerice ako mu centralna sekunda služi za štoprricu onda mu jedan od tri brojčanika ispod služi kao normalna sekunda i radi bez obzira na korištenje štoperice ,druga običo pokazuje 10/1 seca treći 1min

hvala! :D:D:D

Back