Fotografije i komentari satova koji nisu deo vase kolekcije

Djordje

Banned
Svrha ove teme bi bila.kao sto i naslov kaze,da se postave slike i napisu utisci o satovima koje smo imali prilike da vidimo,a nazalost nisu nasi.
Nebitna je cena sata,bitno je da se i ti satovi prikazu i ako je moguce,.proprate fotografijama.
Mislim da nije losa ideja,pa ako se moderatori sloze,eto prilike da uzivamo u,kao sto rekoh,satovima koje nemamo,ali imamo prilku da ih vidimo kod nekog drugog.

Je tu l' mogu da se računaju i satovi koje smo videli i probali po shopovima a za koje jednostavno nismo imali para jer su +10, +50k ili +100k $, ali "đavo" nam nije dao mira jer volimo lepe satove? :)

Pa pretezno mislim na one koji imaju prilke da vide sat,onako,natenane,kod nekog prijatelja ili uopste,ako su u slicnoj situaciji,pa im vlasnik dozvoli da ga fotografisu,probaju,a onda napisu ovde svoje utiske i proprate slikama.Mislim da bez slika nije to,to,ali ostavljam ljudima na volju...

Jaeger-LeCoultre Master Compressor Diving Chronograph Rose Gold,evo da pocnem sa satom o kome sam razmisljao posle malog nosenja od nekoliko dana. Kad kazes zlato odmah pomislis na harmonikase ali ovaj sat je tako otmen,skladan da sam ga stvarno sa strahopostovanjem drzao. Znam da ima puno boljih satova cak i da ne kazem koji sam drzao nekoliko dana ne bi ste mi verovali ovaj mi je sat koji je za sve uslove...:drool:
View attachment 13630

a5e3f6e388.jpg
:D

Ja sam dugo "balavio" za IWC Portofino Chronograph-om (IW3783-02):
ICW_Portofino_pc6.jpg

Vremenom sam se malo ohladio od ovog sata, kada mi se iznenada ukazala prilika da ga probam! Tada je Milan Zmaj na kratko ugostio ovog lepotana i doneo ga za slikanje:
IWC_Portofino_Chrono_4.jpgIWC_Portofino_Chrono_1.jpg

i jos jedna fotka, u "drustvu":
Vesela_tojka.jpg

Na kraju sam ostao zbunjen. Ima dosta satova za koje bih pre izdvojio sumu trazenu za ovaj sat, ali mora se praiznati da ovaj portofino (a i svi noviji) stvarno odise elegancijom!

Kod mene je ovaj sat ali nije moj to je sat jednog mog prijatelja koji je na prodaju, treba za nekih sat vremena da ga odnesem potencijalnom kupcu pa nisam izdrzao a da ne uslikam sta reci "Girard Peregaux" model "Giromatic" automatic sa 39 rubina pravi vintage primerak iz sezdesetih godina, tanak sat automatic, masina je lepota za oci, potpisana radi izuzetno i posle 50 godina to je to, to je ta visoka klasa !

SAM_3629.jpg

SAM_3645.jpg

SAM_3633.jpg

SAM_3646.jpg

Drugar danas ulovio na pijaci za 600 din+50 din. baterija.Stanje sata je odlicno.Cini mi se da nije nosen.

Attachments

• IMAG0039.jpg
    IMAG0039.jpg
    333.8 KB · Views: 118
  • IMAG0040.jpg
    IMAG0040.jpg
    329.5 KB · Views: 93
  • IMAG0041.jpg
    IMAG0041.jpg
    311.3 KB · Views: 88
  • IMAG0042.jpg
    IMAG0042.jpg
    279.8 KB · Views: 102
  • IMAG0043.jpg
    IMAG0043.jpg
    281.1 KB · Views: 86
Ovo je sat koji prodaje moj prijatelj. Imao sam prilike da ga malo osetim na ruci i da ga uslikam. Pa uzivajte:

Attachments

• 1patek philipple photo.jpg
    1patek philipple photo.jpg
    78.5 KB · Views: 130
Evo jednog lepotana na mojoj ruci, a nije moj. Sat je jednog našeg člana, ali sam mu zaboravio nick (ime) ... :D

Nisam ljubitelj "Braje" , ali ovaj model je pravi lepotan ...

rkdj6u.jpg

...evo još jednog sata, za koji zajsta nemam dovoljno epiteta, kako bi opisao moj osećaj kada je na ruci, kada se baci pogled na njega.

Zajsta sjaaajan sat , odlično odmeren i izbalansiran u svim sverama, veoma preciznih markera i obeležja, ama sve je na svom mestu i sat je za mene u potpunosti kompletan. Jednostavno, kada ga stavite na ruku, kažete sebi " E to je to !" , nema levo, nema desno, to je to.....

2m67v3s.jpg

Fotografije su nažalost lošijeg kvaliteta, te ne pokazuju praaavu lepotu ovih satova...

Back