Frederique Constant vs Maurice Lacroix Pontos-Savet za kupovinu

Lost&Found

New member
Pozdrav svima,

Vec duze vreme merkam neki malo bolji satic u trenutno sam u dilemi u vezi dva modela koja sam nasao relativno povoljno:

1. Frederique Constant Automatic Moontimer FC-330V6B6
ili
2. Maurice Lacroix Pontos Automatic PT6148-PS101-130

frederique constant.jpgmaurice lacroix.jpg

misljenja, sugestije dobrodosle...
pozdrav

Meni lično je lepši Maurice Lacroix, ali mislim da bi bitan element kod samog izbora ovog puta bila i "relativno povoljna cena" :)

Iskren da budem satovi nisu bas u mom stilu, ali ovako na prvu vise mi se svidja ML.
Ta moonphase komplikacija meni apsolutno nista ne znaci, i nije mi uopste privlacna.
Just my two cents.

Meni lično je lepši Maurice Lacroix, ali mislim da bi bitan element kod samog izbora ovog puta bila i "relativno povoljna cena"
RpS_smile.gif

:)
ako se tvoja konstatacija odnosi na cinjenicu da postoje i lepsi modeli istih proizvodjaca, slazem se u potpunosti, ali sve sto mi se svidja je mnooogoo iznad sume koju sam nameravao da izdvojim a na ova dva sam naleteo po ceni ispod 1000 eur...

Naravno sugestije za neke druge modele (citaj proizvodjace u istom rangu) su dobrodosle...

Last edited:
@Lost&Found

Kolega,

Maurice Lacroix je po meni lepši sat, ali ipak nisam nešto posebno oduševljen:)

Njegov MSRP je $3.700,00 naspram Frederique Constant-a i $2.295,00.
Verujem, da ni jedan ni drugi sat, nisu previše atraktivni u Srbiji (i okruženju), te da bi se sporo i teško prodali "dalje"...

Stoga, ako zadovoljavaju minimum vizualnog ugođaja, kupio bih onaj koji jejeftiniji (ako su slične, iste kranje cena, uzeo bih sat koji ima veću osnovnu, preporučenu prodajnu cenu, Maurice Lacroix...).

I još jednom ponavljam, ovo bi bila racionalna kupovina, a ne kupovina"srcem"

Pozz

поздрав свима! шта мислите о овом сату и колика је његова реална цена? у питању је нов сат...без пропратних елемената.
Lc6027-ss001-320

LC6027-SS001-320.jpg

@Lost&Found

Kolega,

Maurice Lacroix je po meni lepši sat, ali ipak nisam nešto posebno oduševljen:)

Njegov MSRP je $3.700,00 naspram Frederique Constant-a i $2.295,00.
Verujem, da ni jedan ni drugi sat, nisu previše atraktivni u Srbiji (i okruženju), te da bi se sporo i teško prodali "dalje"...

Stoga, ako zadovoljavaju minimum vizualnog ugođaja, kupio bih onaj koji jejeftiniji (ako su slične, iste kranje cena, uzeo bih sat koji ima veću osnovnu, preporučenu prodajnu cenu, Maurice Lacroix...).

I još jednom ponavljam, ovo bi bila racionalna kupovina, a ne kupovina"srcem"

Pozz

Hvala na iskrenom misljenju. Mozda malo pojasnjenje , veliki sam ljubitelj satova i kupujem ga zbog sebe i nemam nemaru da ga dalje prodajem vec da ga zadrzim i eventualno nekada predam svojoj deci. Slazem se da vizuelno sat nije primer eye catcher-a, ali takvi su znatno van mog cenovnog ranga. Mislim da ipak zadovoljava minimum nekog kriterijuma koji je meni bitan. Druga stvar je i precnik koji je u slucaju Maurice-a "samo" 40mm dok je FC 42.

Dodatak u medjuvremenu se pojavio i ovaj model kao opcija:
maurice lacroix Pt6318-ss001-130
pt6318_ss001_130_b9b99bf475_1.jpgPT6318-SS001-130_1.jpgPt6118-ss001-130.jpg

svidja mi se ideja i komplikacije (indikator dan noc i meseceve mene)

Last edited:
поздрав свима! шта мислите о овом сату и колика је његова реална цена? у питању је нов сат...без пропратних елемената.
Lc6027-ss001-320

LC6027-SS001-320.jpg

Pa na netu, cena mu je oko 1100eur (kazu retail) ali vidim da moze da se nadje i za 990eur...moguce da moze i nize..

@Lost&Found

E ovaj zadnji je već MLJAC :)

Maurice Lacroix Pontos Decentrique PT6318-SS001-130 je sat osetno više klase od prethodna dva modela...
I cena mu je mnogo viša, ali bih ga jako rado "posedovao":drool:
Jako me podseća na luksuzne modele Glashütte Original (PanoMaticLunar) satova. Ako si u prilici da ga kupiš po osetno nižoj ceni (MSRP za nov sat je 5.620,00$, Eu cena preko 3.000,00€) i imaš taj novac, svaku preporuku imaš od mene :)

Last edited:
nazalost ispustio sam ga iako je otisao po znatno povoljnijoj ceni 1750 eur na ebay-u.
A onada mi ispred nosa ode i Baume & Mercier MOA10082 za 1300$ :(

Sada se mislim izmedju B&M MOA10084 ili Frederique constant FC-392RV6B6 . BM deluje mocnije ali vise sportski a i morao bih da menjam crnu za braon narukvicu sto je dodatan trosak na sat koji je u startu skuplji. FC je elegantniji...
bm10084.jpg fc392_f.jpg fc392_b.jpg

Kolega,

B&M MOA10084 je meni mnogo lepši od FC-392RV6B6, a i "regularna" cena mu je mnogo viša... Ako ti se svidja, kupi ga sa tim crnim kaišem, a kod nas u Srbiji ćeš naći odličan zamenski Hand made braon kaiš za malo para.

P.S.

evo slike kaiša koji su meni ručno pravili, nije košta više od 30 eu...

Fortis B-47 Hand Made.jpg

jel on moze da se namesti na njegov originalni clasp na narukvici (ne bih bas da stavkjam obicni) a ubacuje se tu negde i raymond weil freelancer rwfreelancer.jpg

FC imas u Bomaru U NS-u...nedavno je bio sa popustom, neznam sada tacnu cenu.....jos dobijes i gliser uz njega. Nazovi...proveri.

IMG_0407.jpg
IMG_0408.jpg

jel on moze da se namesti na njegov originalni clasp na narukvici (ne bih bas da stavkjam obicni) a ubacuje se tu negde i raymond weil freelancer View attachment 111232

Ja znam čoveka iz NS koji radi kožne kaiševe za satove i ubacuje i njihov orginalni nastavak za sakrivanje lugova (onaj plastični umetak, koji vidim da kaiš za ovaj sat ima) i naravno stavlja orginalni clasp...

Zna ga i Mario, ali se pravi grbav...:flapper:

Ozbiljno, video sam njegove radove takvih tipova kaiša, i ono je savršeno...

@Lost&Found

Naravno,

kao što su kolege već potvrdili, ti kaiševi se prave ručno, po porudžbini, za tvoj sat i originalni clasp (ili buckle)...

Hvala sto se FC-a tice ima ga ovde u BG kod Andrejevica ali je oko 3k (daju popust 20%). Na netu je to znatno povoljnije i do 65% jeftinije..

@mizzy : Hvala, razmislicu jos malo obzirom da jurim manje vise dress sat, a B&M je u startu skuplji oko 200 eur (online) mada mu je retail cena veca za 1k eur, pored toga uporedjivao sam ga sa MOA10067 i koji ima braon narukvicu ali i zlatne kazaljke tako da ne znam kako ce se 84-ka uklopiti sa braon kaisem.

Back