G.Gerlach satovi - made in Poland

Zagor

Super Moderator
Staff member
Cudo iz Poljske - G.GERLACH po meni zadivljujuce ...

Sledi nekoliko fotografija...

1.jpg2.jpg3.jpg

4.jpg5.jpg

6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg

10.jpg11.jpeg

Igrom slucaja imam bliske rodbinske veze sa Poljskom i kuca mi je uvijek bila puna kojekakvih poljskih proizvoda.
Gerlach je stara (predratna) fabrika proizvoda od nerdjajuceg celika: escajg, nozevi, spojnice itsl.
Inace, njemacka familija koje je dobila sup kartu iz poljske nakon "oslobodjenja" a fabrika je nacionalizovana i kasnije je proizvodila serpe i poklopce.
Kuci imam komplet escajga iz 30ih i neke dzepne nozeve iz 50ih te proizvodnje. Znam da su pravili i satove neko vrijeme ali svi poljski posljeratni satovi su bili prepakovane rakete i vostoci, bilo ih je nekoliko po kuci ali su ih misevi pojeli :)
Sad, ovo vec ozbiljnije djeluje, sta je u njemu? koliko vidim nije 2824... ?

Last edited:
Interesantni satovi. Modeli koji imaju markere na brojčaniku umesto brojeva, u vizuelnom smislu imaju ozbiljan nedostatak orginalnosti. Gotovo prekopirana Vostok Amfibija tip 350 sa tzv swivel lugs ( meh 2209, ručni navijač ). Inače kao što rekoh, interesantni satovi.

Im'o ja kucne makaze Gerlach :D Bile su vrhunske.....

Svidja mi se onaj prvi. Vuce malo na Panerai. Svidja mi se i poljski jezik na ciferu.

Anbeast,prvi model je napravljen u znak zahvalnosti poljskim pilotima u 2 svet.ratu.Stvarno je lep

Pa lepo. Bile najbolje makaze u kuci i motale su se okolo 100 godina :))) A i nekako mi upalo u oci to Gerlach. Svakojake gluposti ja pamtim. Jedini kriterijum je da nicemu korisnom ne sluze :))))

Back