G Shock problem

Student

New member
Pozdrav svim ljubiteljima satova.
U svojoj maloj ali odabranoj kolekciji imam i jedan G Shock, koji mi je pao sa stola na pod sa 1,2m visine. Ostao je na podu preko noci i kad sam ga ujutru podigao displej je brljavio. Mislio sam da je baterija umrla, kod casovnicara sam promenio bateriju ali simptomi su i dalje isti. Kao da pola displeja (npr donja polovina brojeva) ne radi a gornja radi ali su npr samo pune brojke (8888 ili tako neki simbol)
U pitanju je GD100-B1 Classic military model
Znam da ne vredi puno ali sam ga nosio svaki dan, kada mi je zao Citizen-a, Vostok-a ili Rolex-a da akam a to je prilicno cesto.
Ako neko ima savet ili neku ideju kome da se javim kako bih resio ovaj kvar bio bih mu jako zahvalan.

Re: G Shock

Dobro dosao na forum!

Ti si jedan od retkih koji je uspeo da unisti G-Shock.;)

Moja pretpostavka je da se ekran razlio, tako da tu pomaze samo zamena. Koliko je to isplativo na tom satu i da li kod nas moze da se nadje deo, veliko je pitanje.

Zvanicni uvoznik Casio satova je O Nama | Jokic S&L Jewelry and Watches, tako da mozes da probas da ih kontaktiras i da vidis da li mogu nesto da urade.

Druze,ne verujem ni sam da je pad sa 120 cm unistio neunistiv sat. To sam i ja pretpostavio,da je display crkao. Nema tu popravke,ali...
Ako je nekom stradalo kuciste,narukvica,a odgovara mu moje nek se javi,dajem na poklon. Sve je u jaako dobrom stanju!

Zdravo,

ja bih prvo opet izvadio bateriju pa pustio sat vremen (moze i dva ili 5 sati) onda bateriju nazad unutra i stisnut reset jedno 10 puta ili kolko puta bi trebalo.

Mozda bi mogao probat i prisarafat jos malo sve šarafe u satu(mozda se je zbog "naglo stajanja" spoj između masine i ekrana pomaknuo)

Ja ne vjerujem da je sat/display unisten.

prvo probaj dal radi svjetlo i dal se gube to malo brojeva kad ga upališ. ako se ne gube bat. je ok

skineš poklopac i sa nečin metalnim spojiš kontakt pored koga piše AC sa + na bateriji( možeš sa pinceton ili spajalicom to ćeš sigurno imati

izvadiš mehanizan van i pogledaš dal metalni dio dobro sjedi na plastičnim kukicama sa strane mehanizma ili se je to otkvačilo

pogledaš dalo sa prednje strane iznad i ispod lcd dobro stoje plastične kopče koje drže lcd
to su stvari koje je i trebao pogledat onaj ko ti je mjenjao bateriju
ostalo bez opreme nebudeš mogal ništa napraviti i isprobati

Sad se svi zahvalite watchmag01 i DJ16234 sto "moram" da povucem ponudu da poklanjam "neispravan" sat! ZIV JE! Samo sam izvadio bateriju i malo je jace vratio i....opaaaa. Radi kao da mu nista nije bilo. Naravno puno hvala i Rusu sto mi je predlozio par saveta. Hvala Vam puno, svima.

Pozdrav. Znam da pokrećem staru temu ali imam mali problem. Naime, juče sam kupio nov DW 6900 sa negativnim displejom, a danas sam primetio da ekran na sunčevoj svetlosti i pod određenim uglom treperi. Razgovarao sam sa prodavcem, kaže da nije imao takvu situaciju ali da smatra da je u pitanju oslabljen napon baterije budući da je kod njega stajao neko vreme. Da li je neko imao sličan problem ili zna o čemu se radi? Hvala unapred.

Pozdrav. Znam da pokrećem staru temu ali imam mali problem. Naime, juče sam kupio nov DW 6900 sa negativnim displejom, a danas sam primetio da ekran na sunčevoj svetlosti i pod određenim uglom treperi. Razgovarao sam sa prodavcem, kaže da nije imao takvu situaciju ali da smatra da je u pitanju oslabljen napon baterije budući da je kod njega stajao neko vreme. Da li je neko imao sličan problem ili zna o čemu se radi? Hvala unapred.

Reklamacija i nov!!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrav svima, imam G Shock model GST-S110D-1A, problem je taj kada izadjem iz toplog prostora u hladniji (napolje) staklo mi pocne magliti, povelik krug na staklu zamagli, da li neko zna koji je problem je li do stakla ili cega vec?

Da li je sat otvaran do sada?
Zamena baterije ili tako nesto?
Ako jeste, problem je samo u tome sto ne dihtuje lepo poklopac, i pusta vazduh i toliko .
Isti sam problem imao sa Casiom. I takodje je bilo do navedenog problema, nije lepo poklopac dihtovao, verivatno guma nije lepo nalegla na poklopcu kada je menjana baterija....

Back