Gde kupiti Vostok Amphibia ili Vostok Komandirskie sat ?

skydrummer

New member
Pozdrav,

Interesuje me da li neko zna gde se u Novom Sadu mogu kupiti Vostok Amphibia ili Komandirskie(mislim na modele starijeg dizajna). Znam da ne postoji distributer . Ono što me interesuje je ime nekog časovničara ,kolekcionara ili makar savet gde i kako ih naći. Sa kupovinom preko neta stvarno nemam nikakvog iskustva,i u to se trenutno nebi upuštao, tako da ako i nađem neki od modela to će po svemu sudeći biti polovan sat.
To dovodi do drugog pitanja.Na šta treba obratiti pažnju kod kupovine tih satova(svaki savet je dobro došao),i koja je razumna cena za navedene dobro očuvane modele ?

Hvala

Nisam te najbolje razumeo.Da li te interesuju satovi stari par godina ili oni od 20-ak i više?

Vladane p bitno je samo da sat nije "west looking" dizajna,jer video sam i takve nego onog strog sovjetskog izgleda. Sad da li je sat star par godina ili više nije toliko bitno sve dok je u odličnom stanju.tip sata o kome pričam može sa videti i na ovom forumu.juče u 8-56 h sliku takvog sata je postavio babaideda.u principu takvi satovi na ebay su oko 35$ za komandirskie odnosno oko 65$ za amphibie. Dakle ne interesuju me komandirski i amphibie(npr model black sea)novog dizajna i znatno više cene.

pozdrav, skydrummer i dobrodosao na forum! :)
ne znam za novi sad - jedino da pogledas po pijacama kod preprodavaca.
osim toga, pogledaj i na domacim internet berzama i drugim sajtovima na kojima mozes naci oglase za satove.
treci nacin je da das oglas ovde na forumu da kupujes sat, stavis i slicicu, pa ce se neko vec javiti!
sto se cena tice, vrlo su sarolike, ali krecu se od 15 do 40 eur, uglavnom zavisno od stanja i modela.
pri kupovini paznju obrati na koronu - cesto su vrlo labave ili, pak, "zapekle" pa se ne okrecu oupste. zatim, na, odokativno, 95% tih starih komandirskih ostecen je fosfor na kazaljkama - to moze da se sredi, ali je dodatni trosak a treba i naci sajdziju koji to moze da uradi (jer se fosfor tesko nabavlja). dakle, gledaj da kazaljke budu cele. podrazumeva se da treba da radi, a bilo bi dobro da ispod poklopca ima jos jedan plasticni poklopac (obicno na amfibijama, ali i kod njih vrlo retko). ako ima datum, provrti ga da vidis da li su svi brojevi tu, tj. da nisu osteceni i sl. zatim, proveri kako se odsrafljuje krunica - ne sme da zapinje nigde, niti da ide ukrivo. vazano je, takodje, da je cifer dobar jer se on ne moze krpiti!
ako se setim jos necega, dodacu!
pozdrav!

O.K. Sad mi je jasno.
:o

Ako nećeš preko Neta,jedino ti ostaje da pratiš oglase.Pažnju obrati (pored uobičajenih stvari) na stanje navoja za krunicu jer je sklono oštećenjima pri nepravilnom rukovanju.
Razumna cena-za starije modele u odličnom stanju-30-40 Evra.Za noviju produkciju-možda do 60 evra.
Govorim o(vrlo retkim) satovima koji su ''kao novi''

Last edited:
Još jedno pitanje na ovu temu.Da li je bolje uzeti pomenute modele sa mehaničkim ili automatskim mehanizmom?Dakle sa stanovišta preciznosti merenja vremena,trajnosti,sklonosti ka kvarovima,komplikacijama prilikom popravki itd. koji je mehanizam bolji?
Eto toliko.Ne bih više da zamaram pa da na samom početku ispucam sav "savetodavni"kredit.

Hvala

Subotom, ne nedeljom... Tada se prodaje starež i na najlon izlaze i (pre)prodavci satova. Možeš i u nedelju da odeš jer i tim danom imaš satova ali mislim da je izbor daleko manji nego li subotom.

Još jedno pitanje na ovu temu.Da li je bolje uzeti pomenute modele sa mehaničkim ili automatskim mehanizmom?Dakle sa stanovišta preciznosti merenja vremena,trajnosti,sklonosti ka kvarovima,komplikacijama prilikom popravki itd. koji je mehanizam bolji?
Eto toliko.Ne bih više da zamaram pa da na samom početku ispucam sav "savetodavni"kredit.

Hvala

Što se preciznosti tiče(bar na papiru),automatik je nešto precizniji -20 +40 sek. na dan naspram -20 +60 sek. kod navijača.
Kvalitet-Slažem se sa Simom-tu su negde.Ni za jedan eventualne popravke nisu problem.
Obzirom na njihovu cenu preporučio bih ti da kupiš oba :) (Ja sam tako uradio)

Subotom, ne nedeljom... Tada se prodaje starež i na najlon izlaze i (pre)prodavci satova. Možeš i u nedelju da odeš jer i tim danom imaš satova ali mislim da je izbor daleko manji nego li subotom.

oprostite gde je "najlon"?? nisam upoznat sa izrazom. kupio bih polovan vostok komandirski pa bi mi odgovor nadam se bio od velike pomoci :) Hvala

Danilo ima ih na najlonu, ali ne očekuj previše. Prvo mala je ponuda, može se desiti i da ih ne nađeš. A drugo nisu jeftini, meni je jedan preprodavac tražio za ruske komandirce ( dakle ne iz sovjetske ere) 4000 do 5000 din. To je previše,puno je i za Amfibiju a kamoli za Komandirski. Uz malo sreće i strpljenja mogu se naći do 3000 hiljade odlični primerci ali teško na najlonu. Inače najlon radi subotom i nedeljom a od relativno skoro i petkom ( čak sam čuo i četvrtkom) i tada se ne plaća pijačarina pa ima dosta preprodavaca. E sada koliko ima preprodavaca satova nisam siguran. Većina njih prodaje van tezge ( pretpostavljam da je tako i na drugim pijacama) tako da po ovoj susnežici, kiši itd mislim da ćeš ih teško naći. Pošto si iz Bg mislim da bi trebao potražiti u BG, Zemunu, bilo je reči gde se prodaju ali nisam upamtio, da sada ne pričam napamet . Beograđani pomozite čoveku :D.

Probaj mozda ne ebayu, po solidnim cijenama imas satova u odlicnom stanju (USSR edicije),kao i novih (ruskih), ja licno imam finih iskustava tamo ;)

Back