Givan satovi

GIvan

New member
Oduvek volim satove, imao sam rucni sat jos u prvom osnovne (1972. godine), stalno sam gledao u njega da su mi ga na kraju uzeli...Kada je neki sat uz mene kada su meni vazni dogadjaji u pitanju, sat ostaje ...Bilo je satova za koje sam mogao da kazem da imaju losu energiju i naravno oni su odlazili, nadam se da su onima kod kojih su otisli bili dobri. Prema nekima sam bio ravnodusan...
Uz moju kolekciju satova cu napisati sve sto znam o njima a to ce uglavnom biti datum nabavke i neki dogadjaj vezan uz njih. Dobar dogadjaj. Zato su tu.

Prvi pravi sat, kupljen u Parizu u leto 1984. bio na ruci vojni rok, studiranje, zenidbu, diplomiranje.
Casio
DSC_7205.jpgDSC_7206.jpg
nema bateriju ni gumenu narukvicu ali verujem da bi radio.
Drugi sat sam dobio od roditelja kada sam diplomirao u novembru 1991.
Nivada
DSC_7204.jpg
Kupljena u Knez Mihajlovoj u Fontani. Nosen na prvom radnom mestu, u guzvama tramvaja broj 13 razbijano staklo pa menjano. Nema bateriju, verujem da bi radio.
Treci sat sam kupio od prvog regresa za godisnji odmor u novembru 1992., na pijaci Zeleni venac medju prodavcima deviza...
Seiko 5
DSC_7191.jpg

Onda dugo vremena nista, pa onda se uclanjujem na forum i u jednoj razmeni nabavljam sat od kolege Tolarbo u jesen 2011. Moji roditelji su slavili 50 godina braka.
Fortis Flieger
DSC_7175.jpg
Mehanizam ETA 2824-2

Sada vec aktivno pratim Forum i trazim sat posle dugo vremena. Naravno cekam i priliku.
U leto 2012. sam na moru u Risnu a na putu do tamo poklanjam na Zlatiboru sinu Nikoli sat.
Casio
DSC_7200.jpg
A u Risnu se Nikola i ja sastajemo sa Jovanom HN i kupujemo
Casio MTG 910D
DSC_7202.jpg
Sledece 2013. slavim 25 godina braka i na poklon dobijam
Seiko SRP157
DSC_7153.jpg
Mehanizam 4R36A.
U jesen 2013. dobijem na poklon od Jagosa
Poljot zvonar
DSC_7192.jpg
U prolece 2014. u jednoj razmeni dobijem veoma redak sat iznenadjujuceg kvaliteta i resim da ga zadrzim.
Seiko Arctura Kinetic
DSC_7181.jpg
I na kraju pre par nedelja dobijem od brata na poklon
Seiko SRP 307
DSC_7142.jpg
Mehanizam 4R36.

...idemo dalje...

Last edited:
Lepa priča i hronološki prikaz kolekcije. :thumbsup: Kao što na kraju posta piše ...idemo dalje... iščekujemo prikaz nekih novih satova u tvojoj kolekciji.
Pozz!

Nisam cekao dugo da nabavim novi sat. Dugo sam se kajao sto sam ga prodao...TISSOT Le Locle sam imao tacno godinu dana, do jeseni 2010. kada se priblizavanjem grejne sezone pojacala potreba za ogrevom a smanjila potreba za automatic satom...Kada je vec bio prodat, nastala je kuknjava (i to se desava) ali odmah sam znao da takav sat moram ponovo imati, pogotove sto sam sve kasnije satove uporedjivao sa njim. Slicnih modela ima cesto ali ovaj jednostavni sa silver crticama za sate nema cesto. Takodje ovaj sto sam sada kupio ima i ukrasenu zadnju stranu ! Stanje sata je kompletno fabricko a i dobio sam ga u kutiji sa svim reklamama i knjizicama. Unutra mehanizam ETA 2824-2, safir sa obe strane, celik poliran a sa strane matiran sto se tesko vidi. Godiste 2003. za 150 godina kompanije TISSOT. Meni izuzetan sat, zakleli su me u kuci da ga ne prodajem a da bih se dodatno obezbedio evo ga predstavljam u kolekciji a onda je to bas zakletva !

DSC_8479.jpgDSC_8467.jpg

...i u drustvu sa pripadnicima iste vrste...
DSC_8464.jpg

Pozdrav,
Ivan

Ivane, i ja sam prošao kroz sličnu "patnju" (malo ko nije na našem forumu ;)) i baš mi je drago da si ga nabavio! Čestitam na odličnom satu :congrats:.

Back