Grand Seiko 44GS (9S64)

RUS

Moderator
Pored već predstavljenih modela 44GS LE u čast 100 godina postojanja kompanije, Seiko je predstavio i 4 limitirane serije 44GS modela, sa mehanizmom na ručno navijanje.

Prvi model dolazi u čeličnom kućištu i izrađuje se u limitiranoj seriji od 700 primeraka. Cena oko 6000$.

Model 44GS je jedan od legendarnih modela ove kompanije, prvi put predstavljen 1967 godine, 7 godina od prvog pojavljivanja Grand Seiko brenda. Kako novi model predstavlja vernu kopiju svog prethodnika, dolazi u kućištu prečnika 37.9mm, isto kao i originalni model.

Glavna razlika u odnosu na originalni model je mehanizam. Dok je stari model pokretao ručno navijani calibre 4420B koji je radio na 18.000 Bph, novi model pokreće ručno navijani 9S64 koj radi na 28. Bph i ima rezervu snage od 72 časa.

Na poklopcu se nalazi GS logo isti kao na originalnom modelu.

Kao što je već rečeno, ovu kolekciju čine četiri modela koja će se razlikovati jedino u materijalu od kog je izrađeno kućište(belo, roze, žuto zlato i čelik). Dok se model u čeliku izrađuje u 700 primeraka, modeli u zlatu se izrađuju u 70 primeraka i njihova cena je oko 24.000$.

Belo Zlato

Žuto zlato

Roze zlato

Izvor

Lijepo kao i uvijek od Seika, ali ubi me njihov precnik, nikako da naprave nesto sto moze nositi i neko ko nije Japanac, 37mm je zaista malo za danasnje standarde, ali razumijem posto je ovo kopija starijeg modela. Najljepasa je celik verzija i bijelo zlato

Ovo je dokaz kako nesto jednostavno,izgleda savrseno,belo zlato definitivno,jedina zamerka,sto je i Darko napisao precnik:banghead:

Nista nego kad skupim pare, kupicu prvo neki pojas za mrsavljenje i stavljam ga oko lijevog zgloba dok ne dodje na zeljenu velicinu, nego salu na stranu, Marko slazem se sa tobom, meni je uvijek jednostavno najljepse.

^Dobro kazes.

Meni se mnogo svidjaju svi, ali se ipak izdvaja ovaj od belog zlata zbog plave sekundare i plave GS oznake.
Mada bih i sa celicnim bio prezadovoljan.:)

Lepi satovi. Čelični bi mi bio po meri. Mogli su da budu malo veći ali čini mi se da tih 38 mm izgleda veće nego što jeste zbog dizajna ušica tako da se ne bih bunio. Voleo bih da imaju datum bez obzira što orginal nema. Sat je praktičniji ako ima datum. Sviđa mi se i izgled mehanizma. Jednostavno a lepo dekorisan, ništa napadno. Sve u svemu Seiko.
Rus, hvala na predstavljanju.

^Dobro kazes.

Meni se mnogo svidjaju svi, ali se ipak izdvaja ovaj od belog zlata zbog plave sekundare i plave GS oznake.
Mada bih i sa celicnim bio prezadovoljan.:)

Bojim se da zbog te plave sekundare i znaka GS taj u kucistu od belog zlata vredi "s razlogom" 18.000$ Naravno onom ko zeli i moze toliko da izdvoji. Ako me razumet sta hocu da kazem.. :)

Ne razumem:), u stvari razumem donekle, ali isto toliko kostaju i ovi od zutog i roze zlata, a nemaju plavu sekundaru i znak.
U svakom slucaju strasni satovi.

kakvi satovi.dizajn za sva vremena.mozda jesu mali za danasnje standarde ali realno veliki sat ume da smeta lakse ga je ogrebati itd.sta znam voleo bi nesto ovako.

Velicina je optimalna,sat je namenjen za formalnu priliku,znaci odelo u toj varijanti sve sto je preko 38-40mm je smesno,ili sam ja jos uvek tradicionalista.I ja sam za varijantu od belog zlata cena je ista kao i kod ostalih varijanata od plemenitih metala,celik je isto ok.

Isto mislim da je 40mm idealna velicina i za mali i veliki zglob i za sve prilike, slazem se da sve preko izgleda smijesno uz neku formalnu kombinaciju

Back